Exclusiv | Eurodeputat german, despre Rovana Plumb și declarația sa de avere: E necooperantă!

Data actualizării: Data publicării:
TIMISOARA - ROVANA PLUMB - FONDURI EUROPENE
Sursa Inquam Photos / Virgil Simonescu

După un fiasco diplomatic în Statele Unite, despre alt fiasco diplomatic, de data aceasta european pentru guvernul Vioricăi Dăncilă. Rovana Plumb, propunerea Bucureștiului pentru un post de comisar european, a picat primul test la Bruxelles.

Ea și candidatul Ungariei sunt singurii care nu au primit încă avizul comisiei juridice din Parlamentul European.

Explicațiile trimise la Bruxelles în legătură cu declarația ei de avere n-au convins pe nimeni. Un eurodeputat german a explicat în exclusivitate pentru Digi24 de ce scrisoarea Rovanei Plumb n-a convins pe nimeni. E necooperantă, spune politicianul.

Daniel Freund, europarlamentar german: Am văzut scrisoarea. Cred că nu a adus nicio contribuție la evaluarea unui potențial conflict de interese sau la înlăturarea îngrijorărilor legate de acuzațiile de corupție. Practic, în scrisoarea sa, s-a concentrat să explice că există reguli diferite în ceea ce privește completarea declarațiilor (de avere, n.r.) depuse în România și cele pentru Comisia Europeană. Dar nu oferă nicio explicație pentru problema de fond. Mi se pare necooperant din partea dumneaei. În acest punct, eu nu i-aș oferi sprijinul să devină comisar.

Editor web: Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri