Hillary Clinton îl compară pe Donald Trump cu Hitler și avertizează că acesta va pune capăt democrației

Data publicării:
hillary clinton
Hillary Clinton (foto) avertizează că Donald Trump va pune în aplicare ceea ce spune că va face dacă va câștiga alegerile prezidențiale din 2024. Sursa foto: Profimedia Images

Hillary Clinton l-a comparat pe Donald Trump cu Adolf Hitler și a avertizat americanii despre pericolele unei a doua președinții a lui Trump. Fostul senator și secretar de stat a spus într-o emisiune TV că și liderul nazist a fost ales inițial, transmite The Guardian.

Trump din nou la Casa Albă, a spus Hillary Clinton în timpul unei intervenții la emisiunea „The View” de la ABC, miercuri, „ar fi sfârșitul țării noastre așa cum o știm noi și nu spun asta cu ușurință”.

Fosta primă doamnă, senator și secretar de stat a declarat: „Când eram secretar de stat, obișnuiam să vorbesc despre „una și gata”. Ceea ce am vrut să spun cu asta este că sunt oameni care vor fi aleși în mod legitim și apoi vor încerca să elimine alegerile, să elimine opoziția și să elimine o presă liberă”.

Apoi Clinton a adăugat: „Hitler a fost ales în mod corespunzător. Dintr-o dată, cineva cu acele tendințe, tendințe dictatoriale, autoritare, ar fi de genul „OK, o să închidem asta, o să-i aruncăm pe acești oameni în închisoare.” Și de obicei nu băteau toba cu asta. Trump ne spune ce intenționează să facă.”

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Comentariile făcute de Hillary Clinton au venit la câteva zile după un articol scris în Washington Post, care detaliază modul în care Trump discută despre cum să folosească departamentul de justiție pentru a-și investiga rivalii politici și foștii aliați care l-au criticat, în cazul în care s-ar întoarce la Casa Albă.

El discută, de asemenea, invocarea Legii insurecției în prima sa zi de mandat, care i-ar permite să folosească armata SUA pe plan intern pentru a înăbuși protestele și disidența, lucru adus în discuție de liderii militari în timpul președinției sale.

Echipa lui Trump se pregătește, de asemenea, să angajeze în administrație avocați de dreapta mai radicali, care sunt mai puțin susceptibili de a împiedica eforturile, de a-i sta în cale, în timp ce el își depășește limitele puterii prezidențiale, a raportat New York Times.

Un sondaj New York Times/Siena publicat duminică arată că Trump îl conduce pe Joe Biden în mai multe state cheie, în cursa electorală.
Trump se confruntă cu acuzații penale în patru cazuri diferite, care urmează să fie judecate anul viitor. Câștigarea președinției este larg înțeleasă ca fiind cea mai bună șansă a lui Trump de a scăpa de răspundere. Și sondajul arată că mulți alegători care au fost întrebați s-ar întoarce la Biden, dacă Trump va fi condamnat.

Discutând aceste situații la emisiunea TV, Hillary Clinton a dat un avertisment clar:

„Trump ne spune ce intenționează să facă”, a mai subliniat aceasta. „Crede-l pe cuvânt.”

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri