Iohannis: Mă bucur că eforturile României de a considera gazul şi energia nucleară parte a decarbonizării s-au reflectat în decizia PE

Data publicării:
klaus iohannis face declaratii inaintea summitului ue din 30 mai 2022
Președintele Klaus Iohannis. Foto: presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis apreciază rezultatele pozitive din Parlamentul European privind acceptarea energiei nucleare şi a gazului în tranziţia către o economie verde.

„Salutăm rezultatele pozitive de astăzi din Parlamentul European privind Taxonomia. Mă bucur că eforturile constante ale României de a lua în considerare gazele şi energia nucleară ca parte a decarbonizării progresive s-au reflectat în decizia finală a PE”, a scris Iohannis, miercuri, pe Twitter.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Parlamentul European a votat miercuri etichetarea ca durabilă a energiei din surse gaziere şi nucleare Propunerea are rolul de a dirija investiţiile private în sensul atingerii obiectivului Uniunii Europene pentru anul 2050 - emisie „netă zero” de gaze cu efect de seră.

Parlamentul European nu s-a opus Actului Delegat de Taxonomie al Comisiei Europene, care prevede că gazul natural și centralele nucleare să fie clasificate drept energie verde. Proiectele de investiții în aceste domenii vori putea astfel să fie finanțate din fonduri europene.

Întrucât Comisia Europeană consideră că investițiile private în gaz și activități nucleare au un rol în tranziția ecologică, executivul comunitar a propus clasificarea anumitor activități de gaze fosile și energie nucleară ca activități de tranziție ecologică, care contribuie la atenuarea schimbărilor climatice.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri