Sari la conținut

Ion Iliescu a comentat condamnarea lui Liviu Dragnea

 

„Este un moment delicat pentru el, decizia are un temei. Nu cred că i se pot reproşa foarte multe. De ce există partidul? Şi care este rolul partidului? Să mobilizeze electoratul. Ce a făcut el? Ca reprezentant şi lider al partidului, a militat pentru a mobiliza electoratul la referendumul respectiv”, a spus Ion Iliescu, potrivit Mediafax.

El a continuat, retoric: „I se poate reproşa aşa ceva unui lider politic? Asta este stupizenia acestei decizii”.

Întrebat dacă este un dosar politic, fostul preşedinte a declarat: „Nu vreau să dau caracterizări, dar cred că este stupid să dezaprobi un lider politic, pentru că militează pentru mobilizarea electoratului”.

Liviu Dragnea a demisionat vineri din postul de ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, ca urmare a deciziei instanţei de a-l condamna în dosarul "Referendumul".

Citiți și Cine este Sevil Shhaideh, noul ministru al Dezvoltării

El a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare, în dosarul privind fraude la referendumul din 2012, pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu, decizia luată vineri de instanţa supremă nefiind definitivă.

Liviu Dragnea, secretar general al PSD la data faptelor, a fost trimis în judecată pentru infracţiunea de folosire a influenţei sau autorităţii de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

Anchetatorii susţin că Dragnea a fost susţinut în fraudarea referendumului de 74 de preşedinţi şi membri ai unor secţii de votare din localităţi din judeţele Teleorman, Vrancea, Gorj şi Olt. Aceştia au fost trimişi în judecată pentru falsificare, prin orice mijloace, a documentelor de la birourile electorale şi introducerea în urnă a unui număr suplimentar de buletine de vot decât cele votate de alegători, infracţiuni comise sub forma autoratului, complicităţii sau a instigării.