Kelemen după rezultatul exit-poll: Vom avea în următorii 5 ani o voce puternică în PE

Data actualizării: Data publicării:
Kelemen Hunor
Kelemen Hunor. FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat că dacă rezultatele exit-poll-ului se vor confirma la numărătoarea voturilor, Uniunea va avea în următorii 5 ani o voce puternică în Parlamentul European. Kelemen spune că „e păcat”, referindu-se la cozile din Diaspora.

Kelemen Hunor a declarat, duminică, la Cluj-Napoca, după afișarea rezultatelor exit-poll-urilor în urma alegerilor europarlamentare și a referendumului că reprezentanții comunității maghiare din România trebuie să fie acolo unde se iau decizii când UE se va reforma.

„Acest rezultat afișat după exit-poll, 5,4% înseamnă că vom avea în următorii 5 ani o voce puternică în PE. Numărul de voturi dacă aceste estimări după numărarea tuturor voturilor vor fi confirmate, înseamnă că avem 440 - 450.000 de voturi ceea ce nu am avut niciodată la europarlamentare. Mulțumesc susținătorilor noștri, primarilor, consilierilor și echipei din sediu, care sunt permanent în campanie cu arma la picior. Trebuie să așteptăm numărătoarea voturilor, considerăm că vom avea o reprezentare puternică. (...) Trebuie să construim drumul pe care noi am pornit, inclusiv Minority SafePack și pachetul pentru apărarea minorităților etnice din UE este un deziderat pentru noi. Trebuie să fim acolo unde se iau decizii când UE se va reforma, și se va reforma”, a spus Kelemen.

Întrebat cum comentează cozile la secțiile de votare din diaspora, liderul UDMR a subliniat că Guvernul este responsabil de organizarea secțiile de votare, iar cei care răspund de acest lucru trebuie să dea explicații.

„Dar e păcat”, a conchis Kelemen Hunor.

FOTO: Mediafax

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri