Klaus Iohannis, despre solicitarea lui Cioloș pentru Educație: Trebuie să ne dea de gândit, dar nu „electoralist”

Data actualizării: Data publicării:
Klaus Iohannis
Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Președintele Klaus Iohannis a afirmat joi că rezultatele proaste de la testarea PISA ar trebui să ne dea de gândit, dar nu într-un „mod electoralist”. Șeful statului a fost întrebat ce părere are despre solicitarea lui Dacian Cioloș, care a propus  un pact național care să prevadă un acord între partidele politice pentru păstrarea aceluiași ministru la Educație minim cinci ani.

„Este un lucru important să discutăm despre educație, probabil și în lumina celui mai recent studiu PISA, în care România a dovedit că nu a făcut progrese, dimpotrivă, s-au înregistrat, în anumite domenii, regrese. Educația din România are nevoie de reformare profundă, de o reașezare, drept pentru care am lasat proiectul România Educată”, a declarat Klaus Iohannis.

„M-am ferit întotdeauna să aduc în discuție aceste chestiuni de o importanță vitală pentru România, în condiții de campanie electorală sau doar pentru a obține o știruța pe Facebook. E important de subliniat în acest context ca o condamnarea paușală așa cum au încercat unui ieri și alaltăieri nu ajută pe nimeni, cum nici măsuri punctuale nu ajută sistemul.

„Avem multe școli foarte bune, avem profesori foarte buni, avem copii cu rezultate la olimpiade. Avem o discrepanță inadmisibil de mare între învățământul din mediul urban și cel din mediul rural. Avem rezultate destul de proaste la teste precum este PISA.  (...)Toate acestea trebuie să ne dea de gândit, dar nu într-un mod electoralist, ci într-un mod în care puteam să reformăm profund întregul sistem. Eu sunt foarte hotărât să merg mai departe cu proiectul România Educată”, declară Klaus Iohannis, președintele României.

Președintele PLUS, Dacian Cioloș, a scris joi pe Facebook un mesaj în care îi solicită președintelui Klaus Iohannis un pact național pentru Educație care să prevadă, pe lângă procentul din PIB alocat obligatoriu de guverne, și un acord între toate partidele politice pentru păstrarea aceluiași ministru la Ministerul Educației minimum cinci ani, indiferent cât de des se succed guvernele și indiferent de culoarea politică a acestora.

Redactor: C.T.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri