Klaus Iohannis l-a primit joi pe comisarul european pentru Piața Internă, Thierry Breton

Data publicării:
thierry breton si klaus iohannis cu masti se saluta
Klaus Iohannis l-a primit pe comisarul european Thierry Breton la Palarul Cotroceni. Foto: presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis l-a primit joi, la Palatul Cotroceni, pe comisarul european pentru Piața Internă, Thierry Breton. Cei doi au discutat subiecte de pe agenda curentă a Uniunii Europene, precum procesul de vaccinare împotriva COVID-19, consolidarea Pieței Interne a Uniunii și securitatea cibernetică, potrivit unui comunicat al Președinției.

Șeful statului a exprimat aprecieri față de sprijinul Comisiei Europene în gestionarea crizei sanitare și a menționat că pandemia de COVID-19 încă implică multe provocări, pledând pentru continuarea coordonării acțiunilor statelor membre și menținerea unității la nivelul Uniunii Europene.

De asemenea, Klaus Iohannis a evidențiat importanța continuării accelerate a campaniei de vaccinare, vaccinul fiind instrumentul principal de luptă împotriva infectării cu SARS-CoV-2, și a subliniat că este extrem de importantă întărirea procedurilor de management al persoanelor depistate pozitiv la infecția cu SARS-CoV-2, în vederea gestionării următoarelor valuri.

În cadrul discuțiilor, Klaus Iohannis „a reiterat angajamentul puternic al României” de a participa la consolidarea integrării proiectului european. În acest sens, președintele României a pledat pentru menținerea unității și solidarității statelor membre.

„În ceea ce privește securitatea cibernetică, Președintele Klaus Iohannis și Comisarul Thierry Breton au evidențiat necesitatea acordării unei atenții adecvate problemelor de securitate legate de viitorul mediu digital, unde aspectele de securitate cibernetică și abordarea dezinformării reprezintă priorități majore. Astfel, Președintele Klaus Iohannis a menționat că țara noastră se angajează să asigure operaționalizarea Centrului european de competențe privind securitatea cibernetică, găzduit de România, subliniind importanța dialogului constant și al colaborării la nivelul Comisiei Europene în acest sens”, menționează comunicatul Președinției.

La rândul său, comisarul european Thierry Breton a apreciat implicarea președintelui Iohannis în eforturile comune de consolidare a proiectului european.

„De asemenea, Thierry Breton a menționat că vor continua eforturile la nivelul Comisiei Europene în ceea ce privește gestionarea pandemiei de COVID-19 și a pledat pentru utilizarea în mod corespunzător de către statele membre a instrumentelor și a mecanismelor create în cadrul Uniunii.

Comisarul Thierry Breton a evidențiat că la nivelul UE se depun eforturi considerabile în ceea ce privește prevenirea și contracararea dezinformării, inclusiv în mediul on-line, precizând că partajarea informațiilor și schimbul de bune practici între statele membre constituie aspecte esențiale în acest sens”, se mai arată în comunicat.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri