Klaus Johannis, supărat pe Maria Grapini că a tăiat finanțarea la Târgul de Turism de la Viena

Data publicării:
18012013 20johannis 20grapini-44571

Primarul Sibilui a reproşat că exact cu două zile înainte de începerea Targului de Turism de la Viena, Ministerului IMM-urilor şi Turismului a decis sistarea fondurilor pentru construirea standului României. Asta în condiţiile în care ţara noastră era partener la acest târg.

„Ministerul nu a dorit să plătească, din câte am înțeles, construirea standului, lucrare care a fost angajată. Și atunci s-a recurs la o variantă minimală de stand. În restul Europei așa ceva ar fi inimaginabil. O țară să fie.. Deci prezența României nu a fost că hai să le arătăm și noi ce de țuică avem. Prezența noastră a fost de țară parteneră a târgului de turism de la Viena”, a spus Klaus Johannis, primarul Sibiului.

Ministrul Maria Grapini spune că la târgul de săptămâna trecută din Austria nu au existat probleme cu standul României. Oficialul i-a trimis o scrisoare deschisă lui Klaus Johannis în care precizează că instituția pe care o conduce a aprobat alocarea sumelor necesare pentru construirea standului României la Târgul de Turism de la Viena.

„Nu a tăiat ministrul banii pentru standul României, ci a aprobat devizul în aceeaşi zi, când a primit documentaţia, ca să se poată construi standul. Nu a fost niciun pericol să nu se plătească standul”, replicat Maria Grapini.

Maria Grapini s-a arătat „neplăcut impresionată” de declarațiile, spune ea, neverificate, făcute de edilul sibian: „Ca un om cu experiență în administrație, mă așteptam ca înainte de a face acuzații să le și verificați”.

Primarul Sibiului a reproșat guvernanţilor că nu au o strategie coerentă pentru promovarea turismului.

„Ce îmi displace profund este faptul că noi ţopăim de la o strategie la alta. Trebuie, nu trebuie. Aşa nu o să ne promovăm profesionist în veci. Ce dacă s-a schimbat Guvernul? Dacă România ca ţară, vrea să fie o ţară care primeşte mulţi turişti, trebuie să aibă o strategie care merge mai departe indiferent că se numeşte X sau Y ministrul de resort”, a mai spus Klaus Johannis.

Târgul de Turism de la Viena, care a avut loc săptămâna trecută, este unul dintre cele mai importante manifestații de profil. La actuala ediţie au fost peste 800 de expozanţi din 70 de ţări.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri