Ludovic Orban: Nu e prima dată când Ponta îşi foloseşte poziţia de premier pentru a-şi ataca competitorii

Data publicării:
ludovic orban mfax

Nu e prima oară când Victor Ponta îşi foloseşte poziţia de prim-ministru pentru a-şi ataca competitorii politici şi când îşi foloseşte poziţia guvernamentală în avantaj personal”, a precizat Orban, despre acuzaţiile care i se aduc de către Corpul de control al premierului Ponta, pentru perioada 2008, când era ministru al Transporturilor.

Deputatul PNL a arătat că, din ceea ce a apărut public din raportul Corpului de control al premierului, „este profund surprins că s-a luat decizia de a se sesiza Direcţia Naţională Anticorupţie”.

Nu găsesc niciun fel de element de ilegalitate care să mă privească pe mine. Mi se impută că aş fi provocat un prejudiciu de aproape 400 de milioane de lei, ca urmare a deciziei pe care am luat-o de a se realiza Transalpina prin intermediul contractului de credit-furnizor. Singurul element al acestei convingeri prezentate de membrii Corpului de control al premierului este menţionarea unei discuţii verbale între mine şi un reprezentant al companiei, care este într-o notă transmisă de un adjunct al companiei, spre aprobare”, a afirmat Ludovic Orban.

Guvernul va sesiza DNA pentru încălcarea unor prevederi legale privind contractul de modernizare a DN 67C Bengeşti-Sebeş (Transalpina) cu firma Romstrade. În document se menționează că proiectul a fost promovat de foştii miniştri PNL Ludovic Orban şi Varujan Vosganian şi a generat pagube de peste 388 milioane lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri