Marcel Ciolacu și-a luat viză pentru SUA ca să ajute România să intre în programul Visa Waiver

Data publicării:
marcel ciolacu si ambasadoarea sua
Marcel Ciolacu și ambasadoarea SUA, Kathleen Kavalec. Foto. Facebook

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat vineri că și-a luat viză pentru Statele Unite, chiar dacă nu intenţionează să călătorească în următoarea perioadă, scopul demersului său fiind de a coborî rata respingerilor sub 3%, condiție pentru ca țara noastră să intre în programul Visa Waiver.

„M-am alăturat românilor care în aceste zile îşi iau vize pentru SUA, chiar dacă nu intenţionează să călătorească în următoarea perioadă. Scopul demersului nostru este de a coborî rata respingerilor sub 3% pentru a îndeplini astfel condiţiile eliminării vizelor pentru State Unite ale Americii”, a scris vineri, pe Facebook, premierul Marcel Ciolacu, distribuind o fotografie în care apare alături de ambasadoarea SUA la Bucureşti, Kathleen Kavalec, în faţa unui ghişeu.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Premierul afirmă că „avem un Parteneriat strategic cu Statele Unite puternic”.

„Vă invit pe toţi cei care îndepliniţi condiţiile pentru obţinerea vizei să vă alăturaţi acestei acţiuni. Împreună, putem atinge obiectivul ca din 2025 românii să călătorească fără vize în SUA”, a mai afirmat premierul.

Marcel Ciolacu anunţa, în decembrie 2023, în contextul vizitei pe care o făcea în SUA, că renunţarea la vize şi programul Visa Waiver devin realitate din 2025, potrivit News.ro.

Condiţia esenţială este ca rata de respingere a cererilor de viză să scadă sub 3%.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri