Sari la conținut

Mirel Palada le cere scuze jurnaliştilor pentru că i-a numit „purceluşi”

Totodată, purtătorul de cuvânt al Executivului le promite ziariştilor că, de acum înainte, cât timp va mai avea această funcţie, le va respecta şi apăra dreptul la liberă exprimare. Reacţia vine după ce premierul Victor Ponta i-a atras atenţia lui Palada să-şi schimbe limbajul, pentru că „nu are nevoie de un Sebastian Lăzăroiu la guvern”. Disputa a pornit după ce purtătorul de cuvânt al guvernului s-a lăudat, pe o reţea de socializare, că îi place să-i „execute electric" pe ziariştii antiguvernamentali, pe care i-a numit "purceluşi". 

Clubul Român de Presă și-a arătat, recent, îngrijorarea față de maniera în care m-am exprimat la sfîrșitul săptămînii trecute pe Facebook. 

Apreciez preocuparea dînșilor privind relația dintre instituțiile publice și jurnaliști și le ofer scuzele publice pe care le-au solicitat. 

Prezint scuzele mele publice tuturor celor care s-au simțit ofensați de felul în care m-am exprimat pe pagina personală de Facebook zilele trecute la adresa unor jurnaliști. 

Comunic aceste scuze publice aici, pe pagina mea personală de Facebook, din două motive. 

Pe de o parte, pentru că subiectul a pornit de aici, semn că este un loc suficient de public, dat fiind că la fel de public a fost considerat și cînd s-a stîrnit incidentul. 

Pe de altă parte, pentru că, deocamdată, nu este nimeni la Clubul Român de Presă să pot înmîna documentul în format fizic, șoferul comunicându-mi că ușa e încuiată. Voi continua eforturile de a face să parvină la dînșii și scrisoarea în format tipărit. 

Al vostru ca de obicei,

Mirel Palada,

inevitabil Turambar”, a scris purtătorul de cuvânt al Guvernului pe pagina personală de Facebook