Sari la conținut

Niciun lider PSD la congresul ALDE. Cum explică Tăriceanu

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat sâmbătă, referitor la absenţa PSD de la lucrările Congresului, că social-democraţii au un program „foarte, foarte încărcat”, care este marcat de angajamentele pe care şi le-au asumat în programul de guvernare, iar absenţa acestora nu trebuie interpretată într-un alt fel.

grindeanu tariceanu dragnea

Foto: Inquam Photos

Întrebat de ce nu a fost prezent nimeni de la PSD la lucrările Congresului şi de ce nu au transmis un mesaj video, precum cei de la UDMR, Tăriceanu a spus că social-democraţii au un program „foarte, foarte încărcat”, relatează News.ro.

„Cred că trebuie să ţineţi cont că toţi avem un program foarte, foarte încărcat care este marcat de angajamentele pe care ni le-am luat şi în acest fel trebuie intrepretat şi nici într-un alt fel”, a răspuns Călin Popescu Tăriceanu.

Lucrările Congresului ALDE au debutat, sâmbătă, cu discursurile invitaţilor, liderul UDMR, Kelemen Hunor, transmiţând un mesaj video, în condiţiile în care nu a putut să participe la eveniment.

În mesajul său, Kelemen Hunor a afirmat că există un parteneriat între Alianţa Liberalilor şi Democraţilor şi UDMR, iar atunci când există derapaje vizibile şi profunde, au obligaţia şi responsabilitatea de a se întoarce la drumul statului de drept.

„În primul rând doresc să felicit ALDE pentru rezultate obţinute la cele două confruntări elctorale din 2016. Petru un partid recent înfiinţat, de aproximativ un an, scorul obţinut la alagerile locale şi parlamentare a fost unul remarcabil”, a afirmat Kelemen Hunor.

El a mai spus că între UDMR şi ALDE există un parteneriat, Călin Popescu Tăriceau fiind un partener corect şi un om al dialogului.

Călin Popescu-Tăriceanu a fost ales sâmbătă președintele ALDE, el fiind unicul candidat pentru această funcție în partid.

Citiți și: Opinie. Dragnea pierde controlul