Nicușor Dan promite că primarul care va prelua mandatul în octombrie nu va găsi nicio datorie curentă

Data actualizării: Data publicării:
nocusor dan la o conferinta de presa
Nicușor Dan nu vede cu ochi buni un candidat comun PSD și PNL pentru Capitală. Foto: Inquam Photos/Cosmin Enach

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti, că edilul care va prelua mandatul în octombrie 2024 nu va găsi nicio datorie curentă.

„Evident, primăria Capitalei are datorii. Are datoria la Costanda, la Otokar, are o datorie la STB, însă aceste datorii sunt eşalonate, nu există riscul ca vreunul dintre creditorii primăriei să vină mâine sau poimâine să blocheze conturile primăriei”, a spus primarul, în şedinţă, potrivit News.ro.

Nicuşor Dan a fost întrebat dacă în cazul în care va pierde alegerile, un alt primar general va găsi datorii când va veni în funcţie, anul acesta.

„Primarul care va prelua mandatul în octombrie 2024 nu va găsi nicio datorie curentă”, a răspuns Nicuşor Dan.

Primarul a mai afirmat că „în octombrie 2020, când am preluat acest mandat, datoriile curente ale Municipiului Bucureşti erau de 3 miliarde de lei”.

„Oricare din aceşti creditori ai municipiului puteau să vină şi să blocheze conturile primăriei şi câţiva dintre ei au făcut-o. În momentul în care am preluat acest mandat, conturile pirmăriei erau blocate şi Primăria nu putea să facă nicio investiţie. În acest moment, conturile primăriei nu sunt blocate”, a mai arătat Nicuşor Dan.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri