Noi acuzaţii spectaculoase la o nouă audiere a fostului ofiţer SRI Daniel Dragomir

Data publicării:
claudiu manda fb

Noi acuzaţii spectaculoase la o nouă audiere a fostului ofiţer SRI Daniel Dragomir în Comisia de Control asupra serviciului. El a prezentat astăzi o listă de nume al unor angajaţi din presă ce ar avea legături cu serviciile de informaţii şi a susţinut că unele trusturi media ar beneficia de sprijinul aceloraşi servicii. Nici fostul ofiţer, şi nici preşedintele Comisiei Claudiu Manda nu au vrut să spună însă şi public despre cine este vorba.

Daniel Dragomir, fost ofiţer SRI: „Nu o să pot da detalii, nume, persoane. E datoria comisiei să îşi continue investigaţiile.

Am furnizat o listă de 19 persoane care au întreţinut relaţii cel puţin neetice cu ofiţeri din cadrul structurilor de forţă care au primit informaţii privilegiate, confidenţiale şi clasificate pe care le-au utilizat în campanii.

S-a discutat despre trusturi care au beneficiat de sprijin special pentru a-şi putea susţine anumite proiecte.

Un alt lucru pe care l-am propus e audierea a 9 patroni de presă, fie care au beneficiat de sprijin din partea serviciilor de informaţii sau care au primit ordine în ce priveşte angajarea unor jurnalişti”.

Claudiu Manda, preşedintele Comisiei SRI: „Legal, în acest moment nu există nicio interdicţie de a exista ofiţeri acoperiţi în presă.

A făcut referiri la ce înseamnă trusturile de presă şi spune că acestea sunt cumva, ne putem uita observând o dublă măsură. Pe de o parte instituţiile care sprijină anumite trusturi de presă prin finanţări, contracte de publicitate şi alte trusturi care au fost anchetate şi toată partea de presiune de la ANAF. Dintre cele sprijinite a făcut referire la patru astfel de instituţii de presă din zona de online şi din zona de TV”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri