Norica Nicolai: „E foarte greu ca liberalii să facă exerciții de memorie și mai ales exerciții de sinceritate”

Data publicării:
23022013 20m 20norica 20nicolai-51189

Norica Nicolai, candidat pe lista cu cei 31 de viitori vicepreședinți ai PNL, președintele comisiei de statut a partidului, a explicat la Digi24, modalitatea de alegere a conducerii, care a fost criticată de unele voci din cadrul formațiunii politice.

E foarte greu ca liberalii să facă exerciții de memorie și mai ales exerciții de sinceritate. Această formulă de echipă managerială a fost introdusă în PNL de Theodor Stolojan. Atunci a fost acceptată inclusiv de persoanele care astăzi o contestau. A fost abandonată pentru un singur congres, apoi folosită de Călin Popescu Tăriceanu la un alt congres, la al doilea congres, iar sub conducerea lui Crin Antonescu, la ultimele două congrese”, a explicat Norica Nicolai.

„Nu este vorba de absența competiției, este un alt fel de competiție pe care noi am încercat să îl organizăm, și anume competiția echipelor”, a declarat Norica Nicolai, care i-a dat astfel replica fostului președinte al PNL, Călin Popescu Tăriceanu.

Norica Nicolai a evitat să estimeze rezultatul votului de astăzi, după ce statutul a primit ieri majoritatea covârșitoare a voturilor exprimate. Norica Nicolai a opinat însă că e foarte bine să fie și voturi împotrivă.

Cei aproximativ 1500 de membri ai PNL au adoptat azi noul statut al partidului, cu 1424 de voturi „pentru” și 3 „împotrivă”.

Ce criticase Călin Popescu Tăriceanu

Liderul liberal Călin Popescu Tăriceanu declarase ieri că „într-un partid democratic, cu atât mai mult într-un partid liberal, trebuie să existe elementul de competiție, care este singurul care poate să aducă la suprafață, în prim planul vieții politice, oameni noi, oameni competenți, oameni dedicați, oameni cu credibilitate”.

În plus, fostul președinte al Partidului Național Liberal, Călin Popescu Tăriceanu, consideră că într-un partid modern, mai ales democratic, conducerea trebuie să fie una colegială, nu unipersonală. În plus, liderul lideral este de părere că actuala structură a partidului, în vigoare după adoptarea noului statut, este una „greoaie” și ineficientă pentru luarea unor decizii rapide.

Votul pentru validarea noii conduceri a PNL a începutazi în cadrul Congresului partidului. Cei peste 1.400 de delegaţi sunt aşteptaţi să voteze grupaţi pe filiale pe un singur buletin de vot, în favoarea sau împotriva candidaturii şi echipei lui Crin Antonescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri