Omul lui Cioloș, atac la PNL după ce liberalii s-au lăudat că au atras cei mai mulți bani europeni

Data publicării:
alin mituta plus poza interior articol
sursa foto Facebook/Alin Mituță

Fostul șef de cabinet al premierului Dacian Cioloș, în prezent consilier în Parlamentul European, Alin Mituță, critică, într-o postare pe Facebook, o campanie de promovare a PNL, în care liberalii se laudă cu cea mai mare rată de absorbție a fondurilor europene.

„PNL ne spune într-o serie de advertoriale de campanie publicate azi că a reușit cea mai mare rată de absorbție de la integrarea în UE.

Este fals.

Datele publice ale Ministerului Finanțelor ne arată că Guvernul Orban a absorbit până la 30 septembrie 2020 suma de 4.9 miliarde de euro, asta în condițiile în care regulile de alocare a banilor europeni au fost relaxate la maximum de UE pe fondul crizei Covid.

Cea mai mare rată de absorbție a fondurilor europene rămâne în continuare cea din 2016, când guvernul Cioloș a adus în țară 7.3 miliarde de euro.”, scrie Alin Mituță, pe Facebook.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri