Opt noi aleşi în Parlamentul României. Gabi Szabo, învinsă de fiul primarului din Otopeni

Data publicării:
parlamentari sala

Candidaţii PSD-UNPR-PC au câştigat aproape toate mandatele de parlamentari pentru care au concurat la alegerile parţiale. Singura excepţie este Gabriela Szabo. Ea va rămâne la Ministerul Tineretului şi Sportului, după ce a pierdut cursa pentru un fotoliu de parlamentar de Ilfov. Campioana olimpică a fost învinsă de fiul primarului din Otopeni, liberalul Andrei Daniel Gheorghe, care a câştigat aproape dublul numărului de voturi pe care le-a luat Gabi Szabo.

Cele două mandate de senator din Capitală au fost câştigate tot de alianţa PSD-UNPR-PC. Fostul tenismen Ilie Năstase şi-a învins competitorii din Colegiul 8 cu 56 la sută din voturi. Postul de senator a rămas vacant după demisia fondatorului PC, Dan Voiculescu. 

Iar locul vacantat de liberalul Victor Ciorbea a fost câştigat de Alfred Laurenţiu Antonio Mihai, care a obţinut 43 la sută din voturi.

O victorie aşteptată de PSD este cea a lui Ovidiu Silaghi la Satu Mare. El va ocupa acum fotoliul pe care l-a lăsat atunci când a decis să meargă la Bruxelles. Ovidiu Silaghi a plecat din PNL, după ce liberalii au refuzat să-l includă pe lista pentru Parlamentul European, din cauza problemelor sale cu justiţia.

Actualul ministru al Cercetării, Mihnea Costoiu, a candidat şi a şi câştigat primul mandat de senator de Gorj, tot din partea alianţei PSD-UNPR-PC. El va ocupa locul lăsat liber de social-democratul Toni Greblă, care este în prezent judecător la CCR.

În Parlamentul României ajunge şi fosta şefă a Inspectoratului Şcolar Galaţi, Laura Marin.

În Hunedoara, alegerile parţiale au fost câştigate de primarul social-democrat Sorin Marica, iar Colegiul 3 din Timişoara va fi reprezentat în Parlament de social-democratul Florin Bîrsăşteanu.

Noii parlamentari vor fi colegi în acest mandat doar doi ani de zile. Mandatele lor sunt valabile doar până în 2016, atunci când sunt organizate următoarele alegeri parlamentare. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri