PNL cere demiterea administratorului public din Sectorul 1 al Capitalei pe motiv că a ratat 15 milioane de lei din PNRR

Data publicării:
Sediul Primăriei Sectorului 1 din Bucureşti fotografiat pe 25 noiembrie 2022.
PNL cere demiterea administratorului public din Sectorul 1 al Capitalei. Foto: George Călin/Inquam Photos

Reprezentanţii PNL Sector 1 îi cer primarului Clotilde Armand să-l demită pe administratorul public Tudor Roşca, pe motiv că a ratat 15 milioane de lei din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), bani care puteau fi utilizaţi pentru digitalizarea staţiilor de transport public.

Liderul grupului de consilieri locali liberali ai Sectorului 1, Dinu Gheorghe, l-a acuzat într-un comunicat pe Tudor Roşca de incompetenţă, adăugând că acesta a fost numit în funcţie fără concurs.

"Există o hotărâre a Consiliului General al Municipiului Bucureşti din octombrie 2022, publicată în Monitorul Oficial. Toate celelalte primării de sector au aprobat proiectul şi asocierea cu Primăria Capitalei, mai puţin cea a Sectorului 1. Sunt documente oficiale, nu discuţii purtate la cafea care nu au ajuns şi la Clotilde Armand. Este efectiv o oportunitate de modernizare a sectorului, cu peste 15 milioane de lei din PNRR, ratată din cauza incompetenţei", a spus Dinu Gheorghe.

Reprezentanţii PNL spun că Sectorul 1 va rămâne singurul din Bucureşti cu staţii de transport public nemodernizate.

Potrivit primei variante a unui proiect aprobată în toamna anului trecut de Consiliul General al Municipiului Bucureşti, trebuiau digitalizate 304 staţii la nivelul Sectorului 1. Autoritatea locală ar fi putut atrage suma eligibilă de 3.199.830 de euro fără TVA, fonduri din PNRR, spun reprezentanţii PNL.

Consiliul General a adoptat proiectul de depunere a cererii de finanţare prin PNRR în octombrie 2022, hotărârea fiind publicată în Monitorul Oficial.

Toate celelalte cinci consilii locale de sector au aprobat, prin hotărâri, în octombrie 2022, proiectul şi asocierea în acest parteneriat cu Primăria Capitalei, informează Agerpres.

Aceste hotărâri includeau acordul de parteneriat cu Primăria Capitalei, în care figurează, ca "Partener 2" şi Sectorul 1. Într-o anexă a hotărârii a fost aprobat şi acordul de parteneriat, în care Primăria Capitalei, reprezentată de Nicuşor Dan, este lider, iar toate cele şase sectoare, inclusiv Sectorul 1, prin Clotilde Armand, erau parteneri, au atras atenţia reprezentanţii PNL Sector 1.

Conform acestora, în ianuarie, CGMB a adoptat hotărârea nr. 2 privind modificarea hotărârii din octombrie 2022. S-a modificat articolul 2, valoarea proiectului fiind scăzută la 52.907.904,23 de lei fără TVA, din care cheltuielile eligibile prin PNRR au ajuns la 27.927.027,81 de lei fără TVA. A fost modificată şi Anexa 2 privind acordul de parteneriat, din acesta dispărând partenerul "Primăria Sectorului 1".

Liberalii au adăugat că au urmat şi hotărâri ale consiliilor locale de sector de modificare a celor iniţiale şi că din documentele justificative reiese că Primăria Capitalei a transmis în atenţia partenerilor, pe 20 ianuarie, informaţii despre eliminarea din parteneriat a Sectorului 1, ca urmare a nedepunerii documentelor necesare.

Editor : D.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri