Sari la conținut

Predoiu: Ponta tot ratează decolarea și ne propune să sărim de pe guvern cu Codul Fiscal în braţe

După trei ani de conducere a guvernului, domnul Ponta ne anunţă că "suntem un avion care nu decolează". Firesc, un avion nu decolează fără pilot. Pentru că, vreme de trei ani, domnul Ponta tot ratează decolarea, ne propune să sărim cu dânsul de pe Palatul Victoria cu Cod Fiscal-minune în braţe”, a spus Predoiu, pentru Mediafax.

Predoiu a susţinut că în domeniul Finanţelor nu există minuni şi că proiectul fiscal Ponta-Vâlcov nu este avion, ci doar nu artificiu care se va stinge curând, atunci când calculele adevărate vor ieşi la iveală”.

„Proiectul fiscal Ponta-Vâlcov nu poate ţine loc de disciplină bugetară, modernizarea administraţiei publice, schimbarea mentalităţii ANAF, de ghişeul unic pentru plata taxelor, reducerea evaziunii fiscale, îmbunătăţirea colectării şi reforma companiilor de stat. Aceste măsuri de bună guvernare ar face avionul să decoleze, dar este nevoie de alt echipaj”, a mai declarat Predoiu, care este şi premier al guvernului alternativ al PNL.

Proiectul Codului Fiscal va fi rediscutat în Guvern luni, urmând să fie aprobat miercuri, împreună cu cel al Codului de Procedură Fiscală, şi transmis Parlamentului, săptămâna viitoare, spre dezbatere.