Presa internaţională comentează inculparea lui Victor Ponta

Data publicării:
ponta

Situaţia politică de la Bucureşti este comentată de Agenţia France Presse, care notează că premierul Victor Ponta este acuzat de comiterea a 17 infracţiuni de fals în înscrisuri şi complicitate la evaziune fiscală, dar şi de spălare de bani în perioada 2007-2011, pe vremea când era avocat.

De asemenea, postul francez de televiziune BFM notează că procurorii îl acuză pe premier că a primit echivalentul sumei de 55.000 de euro din partea unui apropiat, Dan Şova, la rândul său avocat la vremea respectivă, cu care a semnat un acord de colaborare.

Şi presa germană acordă atenţie acestui caz. Cotidianul Der Spiegel titrează: Scandal de corupţie în România - Premierul Victor Ponta este acuzat de corupţie.

Şi The Telegraph vorbeşte despre situaţia politică de la Bucureşti. Jurnaliştii britanici menţionează că Victor Ponta a devenit cel mai înalt oficial care intră în vizorul DNA, după ce alţi politicieni şi chiar judecători au fost anchetaţi de procurorii anticorupţie.

Evoluţia dosarului Ponta e urmărită şi peste ocean. Cotidianul Washington Post scrie despre inculparea lui Victor Ponta, iar cazul premierului român este, de asemenea, relatat de agenţia Bloomberg şi de cotidianul The New York Times.

Ştirea a fost transmisă şi de BBC:Procurorii din România l-au inculpat pe premierul Victor Ponta în cadrul unei anchete penale privind fals, evaziune fiscală şi spălare de bani. Acuzaţiile au legătură cu activitatea de avocat, înainte de a deveni premier al României. Procurorii spun că au pus sechestru pe bunurile domnului Ponta, pe perioada instrumentării cazului. Domnul Ponta a demisionat de la conducerea Partidului Social Democrat duminică, însă va continua să îşi îndeplinească atribuţiile de prim-ministru”. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri