Președinția: V. Ponta să stopeze orice fel de acțiuni, inclusiv legislative, împotriva presei audiovizuale

Data publicării:
basescu noua tribuna 1 presidency-1.ro

„Și în ședința de Guvern de astăzi, domnul prim-ministru Victor-Viorel Ponta și-a dat măsura capacității de a minți și de a dezinforma și a incapacității de a respecta Constituția României”, se arată în comunicatul semnat de purtătorul de cuvânt al președintelui, Bogdan Oprea.

„În expozeul politicianist cu care ne-a obișnuit la începutul fiecărei ședințe de Guvern, domnul prim-ministru a afirmat că "a ajuns preşedintele să moară de grija presei după ce era marele duşman al presei şi al mogulilor". Pentru o corectă informare a publicului, trebuie să-i reamintim domnului prim-ministru câteva lucruri. Domnul președinte Traian Băsescu s-a aflat deseori și, foarte probabil, se va mai afla în dispute publice cu proprietarii trusturilor media și, uneori, chiar cu jurnaliști, actualmente, vezi cazurile Ghiță și Voiculescu, dar niciodată nu a dispus și nu a luat vreo măsură care să ducă la îngrădirea libertății presei”, arată Bogdan Oprea.

„Așa cum reiese și din sesizarea de astăzi a Avocatului Poporului, Ordonanța de Urgență a Guvernului privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență încalcă prevederile Constituției României de la Articolul 1 aliniatul (5) care spune că "respectarea Constituției, a supremației sale și a legilor este obligatorie", dar și ale Articolului 15 aliniatul (2), potrivit căruia "legea dispune numai pentru viitor". Aceeași ordonanță de urgență a Guvernului contravine, totodată, și Articolului 16 aliniatul (1) potrivit căruia "cetățenii sunt egali în fața legii și a autorităților publice, fără privilegii și fără discriminări"”, se arată în comunicat.

„Îl rugăm pe domnul prim-ministru Victor-Viorel Ponta să dea dovadă de corectitudine atunci când face referiri care implică prevederi ale Constituției României și, în același timp, îl atenționăm să stopeze orice fel de acțiuni, inclusiv legislative, împotriva presei audiovizuale. Continuarea acestui mod de acțiune este de natură să aducă prejudicii majore, nu numai presei autohtone, dar și credibilității statului de drept din România”, arată Bogdan Oprea.  

În ședința de Guvern, Victor Ponta l-a ironizat pe Traian Băsescu. Făcând referire la declarațiile de presă ale acestuia din ultimele două zile. 

Referitor la Codul Rutier, premierul a spus: „Să nu ni se spun că doar fraierii plătesc amenzile şi deştepţii nu trebuie să le plătească, sper să le plătească toată lumea. O să iasă cucul la 18.30 şi o să zică că e neconstituţional că vrem să îi punem pe oameni să plătească amenzile”.



Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri