PSD cere demiterea ministrului Economiei Claudiu Năsui, după anularea Măsurii 3 pentru granturi de investiții

Data publicării:
Ministrul Economiiei, Claudiu Năsui, este fotografiat in birou, lucrand la laptop si purtand masca de protectie
Ministrul Economiei, Claudiu Năsui. Foto: Facebook/ Claudiu Năsui

Partidul Social Democrat îi cere premierului Florin Cîțu și președintelui României Klaus Iohannis revocarea „de îndată” a ministrului Economiei Claudiu Năsui, în urma anulării integrale a Măsurii 3 – Granturi pentru investiții acordate pentru IMM-uri, se arată într-un comunicat de presă.

De asemenea, PSD cere USR-PLUS să fie „consecvent principiilor pe care le-a fluturat până acum în ochii alegătorilor și să retragă sprijinul politic ministrului Năsui, astfel încât acesta să poată fi înlocuit în cel mai scurt timp de o persoană competentă.”

Potrivit comunicatului PSD, „orice zi în plus ministrului Năsui în fruntea Economiei reprezintă un act de sfidare la adresa antreprenorilor români”.

„Prin anularea Măsurii 3, ca urmare a declanșării anchetei DNA, Guvernul admite ori frauda care s-a comis prin intervențiile ministrului Economiei, ori incompetența fără margini a acestuia în gestionarea acestui program care afectează peste 27.000 de IMM-uri și compromite relocarea a 550 de milioane de euro din fondurilor europene din exercițiul financiar 2013-2020. În ambele situații, orice zi în plus a ministrului Năsui în fruntea Economiei reprezintă un act de sfidare la adresa antreprenorilor români și marchează intrarea în complicitate a celor care pot decide înlocuirea sa. După bătaia de joc la adresa celor peste 27.000 de firme care și-au pus speranțe în accesarea fondurilor europene și au cheltuit bani și timp pentru a se înscrie în Măsura 3,  antreprenorii români nu mai pot avea încredere în ministrul Năsui, ceea ce impune înlocuirea imediată a acestuia”, se mai arată în comunicatul transmis de PSD.

Ministerul Economiei a anunțat, miercuri, că renunță la Măsura 3 - granturi de investiții, iar sumele vor fi realocate către Măsura 2, destinată granturilor pentru capital de lucru, se arată într-un comunicat de presă. Măsura 3 va fi relansată cu sume provenite din alte surse de finanțare europeană, provenite din REACT-EU.

În cadrul Măsurii 3 au fost depuse 27.736 cereri. De asemenea, au fost depistate o serie de vicii la înscrierea pe liste, fiind suspectate fraude, pentru care ministrul Economiei Claudiu Năsui a sesizat DNA.

Măsurile 1, 2 și 3 sunt parte dintr-un pachet de sprijin al companiilor afectate de criza COVID-19, a căror activitate a fost interzisă ori redusă în perioada stării de urgență sau de alertă. 

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri