PSD nu vrea să schimbe miniștrii la rotație: Nu schimbi jucătorii care performează

Data actualizării: Data publicării:
paul stanescu gesticulează cu mana
Paul Stănescu. FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Rotaţia guvernamentală trebuie să asigure în continuare o administrare eficientă, transmite PSD prin vocea secretarului general Paul Stănescu. El a pledat pentru o guvernare eficientă, context în care "nu schimbi jucătorii care performează".

"În anul 2022, unul plin de provocări la nivel naţional şi regional, coaliţia de guvernare PSD-PNL-UDMR-minorităţi, a demonstrat că este o construcţie care poate trece peste dispute politice, atunci când interesul general o cere. Am reuşit de mai multe ori să ţinem în frâu conflictele sau să le menţinem în limite normale, democratice. Am implementat, de fiecare dată, politici adoptate prin consens.

Această coaliţie are toate şansele să intre în istorie ca o formulă politică care a trecut România printr-una dintre cele mai grele perioade de după Revoluţia din 1989", a precizat Stănescu într-un comunicat de presă transmis de PSD.

El a pledat pentru o guvernare eficientă, context în care "nu schimbi jucătorii care performează".

"Revenind la prezent, discuţiile despre menţinerea sau rediscutarea conducerii ministerelor în cadrul rotaţiei la guvernare trebuie să aibă loc dintr-un motiv foarte simplu: vrem să guvernăm eficient.

Există un principiu în acest sens şi în sport: nu schimbi jucătorii care performează. Nu avem nevoie de episoade de haos politic, cum au existat până la intrarea PSD la guvernare. Din orice schimb de ministere trebuie să rezulte o formulă care să asigure în continuare buna guvernare. Dacă vom considera că este bine ca PSD şi PNL să păstreze anumite ministere, atunci vom decide consensual, ca parteneri în coaliţie. Nimeni nu trebuie să refuze eficienţa guvernamentală pentru interese personale sau politice", a transmis social-democratul.

Singurul punct din protocol care nu poate fi negociat este alternanţa funcţiei de premier, de la Nicolae Ciucă la preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, care va avea loc în luna mai, a mai precizat Paul Stănescu.

"Deşi au fost perioade complicate şi mulţi care prevesteau ruperea coaliţiei, am dovedit că suntem responsabili. Trebuie să continuăm urmărind buna guvernare, chiar dacă nu toţi vedem lucrurile la fel. Însă, mereu ne punem la masa negocierilor şi nu ne ridicăm până nu avem un consens în privinţa soluţiilor pentru români", a concluzionat secretarul general al PSD. 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri