Reacția PSD după mesajele primite de Klaus Iohannis în urma victoriei la alegerile prezidențiale

Data publicării:
gabriela vranceanu firea - fb-4

Purtătorul de cuvânt al PSD consideră că mesajul însărcinatului cu afaceri al SUA la București este acela de a continua linia actualei guvernări. "Apreciem mesajul domnului Dean Thompson, însărcinatul cu afaceri al SUA la București, legat de nevoia continuării liniei actualei guvernări care, până acum, a reușit să combine politicile de incluziune socială cu cele de relansare a economiei.

Vorbim deja despre o linie recunoscută pe plan internațional, despre un nou mod de guvernare care a dat rezultate concrete în ultimii doi ani. Aceste rezultate nu reprezintă invenția PSD sau a reprezentanților guvernării, ci sunt apreciate de importante instituții independente, precum și de partenerii noștri externi." a precizat Gabriela Firea într-un comunicat de presă.

De asemenea, purtătorul de cuvânt al PSD transmite o reacție dură a partidului la declarațiile președintelui Comisiei pentru Afaceri Europene din Bundestag, Gunther Krichbaum, care consideră că se impune o anchetă a Comisiei Europene privind "împiedicarea cetățenilor români să voteze în Diaspora".

"Fac un apel, de asemenea, la corecta informare a acestor politicieni din mediul extern înainte de a se pronunța pe chestiuni politice care țin de România. Cel mai recent mesaj dat de Președintele Comisiei pentru Afaceri Europene din Bundestag, domnul Gunther Krichbaum, este în mod evident o opinie fundamentată pe informații incomplete, distribuite probabil în mod expres în acest fel. Toți politicienii de înalt rang din mediul extern au datoria să se informeze corect înainte de a lansa afirmații precum cea a domnului Gunther Krichbaum și să nu-și bazeze opiniile strict pe afinități în cadrul familiilor politice europene." a precizat Gabriela Firea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri