Sari la conținut

Reacția PSD după mesajele primite de Klaus Iohannis în urma victoriei la alegerile prezidențiale

Purtătorul de cuvânt al PSD consideră că mesajul însărcinatului cu afaceri al SUA la București este acela de a continua linia actualei guvernări. "Apreciem mesajul domnului Dean Thompson, însărcinatul cu afaceri al SUA la București, legat de nevoia continuării liniei actualei guvernări care, până acum, a reușit să combine politicile de incluziune socială cu cele de relansare a economiei.

Vorbim deja despre o linie recunoscută pe plan internațional, despre un nou mod de guvernare care a dat rezultate concrete în ultimii doi ani. Aceste rezultate nu reprezintă invenția PSD sau a reprezentanților guvernării, ci sunt apreciate de importante instituții independente, precum și de partenerii noștri externi." a precizat Gabriela Firea într-un comunicat de presă.

De asemenea, purtătorul de cuvânt al PSD transmite o reacție dură a partidului la declarațiile președintelui Comisiei pentru Afaceri Europene din Bundestag, Gunther Krichbaum, care consideră că se impune o anchetă a Comisiei Europene privind "împiedicarea cetățenilor români să voteze în Diaspora".

"Fac un apel, de asemenea, la corecta informare a acestor politicieni din mediul extern înainte de a se pronunța pe chestiuni politice care țin de România. Cel mai recent mesaj dat de Președintele Comisiei pentru Afaceri Europene din Bundestag, domnul Gunther Krichbaum, este în mod evident o opinie fundamentată pe informații incomplete, distribuite probabil în mod expres în acest fel. Toți politicienii de înalt rang din mediul extern au datoria să se informeze corect înainte de a lansa afirmații precum cea a domnului Gunther Krichbaum și să nu-și bazeze opiniile strict pe afinități în cadrul familiilor politice europene." a precizat Gabriela Firea.