Traian Băsescu: Opţiunea României pentru comisar la agricultură rămâne Dacian Cioloş

Data publicării:
traian basescu dacian ciolos - presidency.ro

„În ceea ce priveşte poziţionarea României în vederea obţinerii unui portofoliu convenabil, sigur opţiunea noastră rămâne continuarea cu Dacian Cioloş la Agricultură, dar nu suntem singuri pe lume şi portofoliul Agriculturii este extrem de disputat întotdeauna”, a declarat președintele Traian Băsescu.

Șeful statului va participa la summit-ul PPE şi la Dineul de lucru separat al şefilor de stat sau de guvern din statele membre ale Uniunii Europene.

Comisarul european, Dacian Cioloş, a evitat să răspundă direct dacă îşi mai doreşte sau nu un nou mandat.

Când va veni momentul o să vă spun un punct de vedere şi asupra acestor lucuri. Deocamdată, cum aţi observat şi dumneavoastră, cel care vorbeşte este premierul, cei care vorbesc sunt reprezentanţii României, şi dacă va fi cazul să vorbesc şi eu, o să vorbesc”, a spus Dacian Cioloș, potrivit Mediafax.

El a adăugat că, deocamdată, respectă munca celor care trebuie să negocieze un portofoliu important de comisar pentru România.

„Pe de altă parte, mi se pare important într-un mod foarte pragmatic. Înainte de a vorbi de aceste lucruri, să vedem cine va fi preşedintele desemnat al Comisiei Europene, pentru că el e cel care desemnează portofoliile şi cu el o să discut aceste lucruri”, a mai spus Cioloş. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri