Tudose, lăsat singur la conferința de presă de la Bruxelles. „Un lucru nemaivăzut!”

Data publicării:
tudose bruxelles gov ro

Europarlamentarul Siegfried Mureşan atrage atenţia că, la conferinţa de presă pe care a susținut-o la Bruxelles, alături de premierul Mihai Tudose nu s-a aflat niciunul dintre liderii instituţiilor europene. „Este un lucru nemaivăzut pentru un prim-ministru al unui stat membru al Uniunii Europene”, a scris europarlamentarul. Pe de altă parte, comisarul european Corina Creţu consideră că această situaţie nu trebuie interpretată politic.

Suntem oficial copilul-problemă al Uniunii Europene. Niciunul dintre președinții instituțiilor europene nu a acceptat să iasă în conferință comună cu prim-ministrul Guvernului României, Mihai Tudose, iar acesta s-a văzut nevoit să țină singur conferința de presă din subsolul Reprezentanței Permanente a României pe lângă Uniunea Europeană. Este un lucru nemaivăzut pentru un prim-ministru al unui stat membru al Uniunii Europene”, a scris pe Facebook europarlamentarul PMP Siegfried Mureșan.

Pe de altă parte, Comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu, spune că nu pot fi date conotaţii politice acestei situaţii.

Nu pot să mă pronunţ. Nu cred că se poate da o interpretare politică. În UE se apreciază mai mult stabilitatea, dar aceste lucruri ţin strict de protocol. Am fost de faţă la întâlnire. Nu mi s-a părut că există suspiciuni sau că au fost semnale de avertizare. Chiar Juncker a fost foarte deschis, la fel şi premierul”, a spus Corina Crețu.

E vorba şi de faptul că această schimbare de guverne nu e un lucru foarte de apreciat în Europa, în orice ţară. Noi insistăm pe nevoia de stabilitate, dar, pe de altă parte, s-a înţeles că a fost o decizie democratică a coaliţiei. Premierul a fost primit foarte repede”, a adăugat ea.

Precedenta vizită făcută de un prim-ministru al României la Bruxelles a fost cea a lui Sorin Grindeanu, în februarie. La finalul întâlnirilor cu liderii europeni, fostul premier a avut o declaraţie de presă comună cu prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Franz Timmermans.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri