Tusk: La Sibiu, pe stradă, m-am întâlnit cu mii de adevărați europeni. Poți atinge esența Europei la Sibiu

Data publicării:
summit-sibiu-tusk-juncker-iohannis-fb-iohannis (4)
Foto: Facebook/Klaus Iohannis

Donald Tusk a lăudat performanța președinției române a Consiliului Uniunii Europene și a vorbit din nou despre succesul summitului de la Sibiu. Președintele Consiliului European spune că „poți atinge esența Europei la Sibiu”.

În conferința de presă de la finalul ședinței Consiliului European, întrebat de „moștenirea” președinției române, Tusk a spus că echipa română a „făcut o muncă excelentă și a avut o metodă eficientă de lucru”. „Impresia cu care am rămas de la Sibiu, pe stradă m-am întâlnit cu mii de adevăraţi europeni, am vizitat şi expoziţia minunată de tablouri de la muzeu. Sentimentul meu a fost că poţi atinge esenţa Europei la Sibiu, datorită acestei emoţii pozitive, datorită ospitalităţii e mai important decât procedurile, decât legislaţia noastră. Voi ţine minte această zi europeană de la Sibiu, unul dintre cele mai emoţionante momente din viaţa mea politică”, a mai spus Tusk.

Klaus Iohannis, Donald Tusk și Jean-Claude Juncker au susținut o declarație de presă comună, vineri, la finalul ședinței Consiliului European. 

Nu este prima oară când Tusk vorbește în termeni elogioși despre România. La finalul summitului de la Sibiu, dar și la ceremonia de preluare a președinției române a Consiliului Uniunii Europene, liderul european a vorbit în limba română. „România are puterea de a fascina și de a încânta”, spune atunci Donald Tusk.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri