Vasile Dîncu a preluat, oficial, Ministerul Apărării de la Nicolae Ciucă: „Sunt emoționat. E cea mai importantă misiune din viața mea”

Data actualizării: Data publicării:
vasile dîncu
Vasile Dîncu, noul ministru al Apărării, la ceremonia de depunere a jurământului de învestitură a Guvernului Ciucă. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Vasile Dîncu a preluat vineri, oficial, Ministerul Apărării de la Nicolae Ciucă, noul premier al României. „Domnule ministru, veţi prelua un minister ai cărui oameni aşteapă doar să le spuneţi ce misiune au”, i-a spus Ciucă succesorului său la MApN. La rândul său, noul ministru al Apărării l-a elogiat pe premier și a dat asigurări că va avea un mandat sub semnul continuităţii: „Sunt foarte bucuros să trăiesc un asemenea moment, preiau probabil cea mai importantă misiune din viața mea”.

Premierul Nicolae Ciucă a afirmat, vineri, la ceremonia de predare a mandatului de ministru al Apărării către Vasile Dîncu, faptul că momentul marchează despărţirea de "a doua familie".

„Astăzi mă despart de instituţia care a fost a doua familie pentru mine şi pentru toţi care sunt astăzi aici în sală. De altfel, cred că nu numai eu, fiecare dintre dumneavoastră putem spune că am petrecut mai mult timp mai mult timp în interiorul acestei familii decât cu familiile de acasă”, a mărturisit şeful guvernului.

El a vorbit despre importanţa oamenilor. „Vă pot spune că am avut de fiecare dată în vedere oamenii, pentru că tehnica poate fi achiziţionată, poate fi pregătită, menţinută în stare de operativitate, dar asta nu se întâmplă de la sine, ci se întâmplă prin efortul, prin profesionalismul, prin dedicarea oamenilor, prin entuziasmul lor”, a mai menţionat Ciucă.

Premierul i-a transmis apoi noului ministru Vasile Dîncu faptul că „expriența și înțelepciunea” celor care formează corpul de profesioniști al MApN „vor fi folosite pentru a vă sprijini să luați deciziile care se cuvin”.

Vasile Dîncu: Preiau cea mai importantă misiune din viața mea

La rândul său, Vasile Dîncu l-a elogiat pe Nicolae Ciucă, spunând că va prelua toate proiectele pe care le are MApN şi dând asigurări că va avea un mandat sub semnul continuităţii.

Dîncu spune că a văzut „emoție și ochi umezi” în sală la discursul lui Nicolae Ciucă și că „am simțit în vocea unui militar un tremur. Și eu sunt emoționat”.

„Mă bucur că unul dintre cei mai importanți generali ai armatei române preia conducerea societății noastre. Este un moment important. Sunt foarte bucuros să trăiesc un asemenea moment, preiau probabil cea mai importantă misiune din viața mea. Și sper să mă ridic la nivelul acestui nou statut pe care îl am. Mă bucur că șeful meu de la Guvern (n.red. – Nicolae Ciucă) este un om care trăiește Apărarea și interesul național, si-a dedicat toată viața acestui lucru și mă bazez pe sprijinul domniei sale”, a adăugat noul ministru al Apărării.

„Mandatul meu va fi sub semnul continuității. Știu că nu e ușor să duc mai departe marile proiecte pe care le are armata română. Un proiect important este reziliența României, adică capacitatea României de a se adapta la situații neprevăzute”, a precizat el la ceremonia de învestitură de la sediul MApN.

„Voi încerca să fiu cea mai bună interfață cu societatea politică, cu societatea civilă, cu Parlamentul și în același timp să pot să apar armata, așa cum armata ne apără pe noi. Cea mai bună armă este mintea omului, dar avem nevoie și de o dotare la cel mai înalt nivel”, a mai adăugat Dîncu.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri