Victor Ponta se teme mai mult de amenințările energetice ale Rusiei decât de cele militare

Data publicării:
Platforma petroliera 2036818-Mediafax Foto-Cristi Cimpoes

 

 FOTO: MediafaxFoto

Şeful executivului spune că Rusia este "principala ameninţare pentru securitatea regională" din cauza faptului că toate ţările din regiune depind mai mult sau mai puţin de importurile de gaz rusesc. Are şi o soluţie premierul Victor Ponta pentru ca Europa să scape de dependenţa de gazul rusesc. Este vorba despre constituirea "Uniunii Europene a Energiei", un proiect pentru care pledează şi preşedintele Consiliului European, Donald Tusk.

Totodată, el a spus că explorările offshore din Marea Neagră sunt o „prioritate absolută” pentru România. „Nicio activitatea economică nu ar trebui să aibă loc într-un mediu social ostil”, a adăugat Victor Ponta, referindu-se la protestele de la Pungești și din alte orașe pe tema gazelor de șist.

Premierul a precizat că prioritar pentru România va fi și construirea unui gazoduct pentru transportarea acestor gaze către rețeaua națională, un proiect estimat la peste un miliard de euro.

În plus, Victor Ponta susţine că o soluţie pentru independenţa energetică a României faţă de Rusia ar putea-o reprezenta şi exploatarea gazelor de şist. El a îndemnat parlamentul să adopte o lege în care să spună clar dacă autorizează sau nu exploatarea acestei resurse, scrie, la rândul său, agenția France-Presse

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri