Viktor Orban i-a scris lui Marcel Ciolacu o scrisoare, după discursul de la Băile Tușnad

Data actualizării: Data publicării:
viktor orban saluta publicul
Viktor Orbán a scris, după discursul său de la Băile Tuşnad, o scrisoare de mulţumire premierului Marcel Ciolacu. Foto: Inquam Photos / Laszlo Beliczay

Prim-ministrul Ungariei Viktor Orban i-a mulţumit, într-o scrisoare, premierului român, Marcel Ciolacu, pentru întrevederile recente pe care le-au avut la Bucureşti şi pentru că a asigurat ca Universitatea de vară de la Băile Tuşnad să se desfăşoare fără a fi tulburată, a anunţat, sâmbătă, Bertalan Havasi, şeful biroului de presă al premierului ungar, agenţia ungară de presă MTI.

„Aş dori să vă mulţumesc pentru că m-aţi primit la Bucureşti. Vă mulţumesc dumneavoastră şi autorităţilor române pentru că aţi asigurat securitatea Universităţii de vară de la Băile Tuşnad şi pentru că aţi făcut posibil ca discursul meu de astăzi să se desfăşoare în mod paşnic şi fără tulburări”, i-a scris Viktor Orbán omologului său român.

Acesta a adăugat că poate conta pe sprijinul şi cooperarea sa în implementarea propunerilor făcute în timpul întâlnirii lor.

Viktor Orban a susţinut sâmbătă, la Tuşnad, un discurs în care a ironizat recomandările pe care a afirmat că i le-a făcut MAE român privind subiectele pe care le poate aborda şi cele pe care nu este recomandat să le abordeze, potrivit News.ro.

Orban a amintit şi sprijinul Ungariei faţă de aderarea României la Schengen.

Cu aceeaşi ocazie, a remarcat că Ciolacu este al 20-lea premier român, de când este el prim-ministru.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri