Polițiștii timișoreni au descoperit arme și muniție confecționate cu ajutorul unei imprimante 3D în casa unui irakian

Data publicării:
Un bărbat din Timis confecţiona arme cu ajutorul unei imprimante 3D
Foto: Poliția Română

Un bărbat cu dublă cetățenie, irakiană și britanică, a fost prins de polițiștii din Timișoara, după ce a confecționat arme și muniție cu ajutorul unei imprimante 3D. Șase percheziții sunt în derulare la această oră, atât în casa bărbatului, cât și la apropiați de-ai acestuia, bănuiți că îi furnizau materia primă.

"Polițiștii Direcției Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, din cadrul I.G.P.R. și polițiștii de la arme, explozivi și substanțe periculoase, din Timiș, efectuează percheziții într-un dosar penal, în care un bărbat este bănuit că ar fi confecționat, în mod ilegal, arme și componente, precum și că ar deține ilegal asemenea arme și componente.

În cadrul activităților desfășurate de polițiști, pe linia prevenirii și combaterii săvârșirii de fapte care aduc atingere regimului armelor și munițiilor, precum si pentru combaterea traficului ilicit de arme si muniții, sunt efectuate cercetări față de un bărbat, de 46 de ani, cu dublă cetățenie (irakiană și britanică) bănuit de nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Astfel, astăzi, 8 iulie, polițiștii de la arme, explozivi și substanțe periculoase, efectuază 6 percheziții domiciliare, atât la domiciliul persoanei în cauză, cât și la imobilele unor persoane ce ar fi implicate în activități", potrivit unui comunicat de presă remis de Poliția Română.

Editor: Cristina Iancu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri