Reacția ministrului Apărării, după suspendarea decretului privind mandatul şefului Armatei

Data actualizării: Data publicării:
Gabriel Les, ministrul apararii, la depunerea jurămantului, in decembrie 2018
Ministrul Apărării a anunțat că nu-i va prelungi mandatului actualului șef al Statului Major / FOTO: Inquam Photos - Octav Ganea

Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş, a declarat joi că a aflat decizia Curţii de Apel Bucureşti în cazul şefului Statului Major al Apărării (SMAp), precizând că soluţiile în această situaţie urmează să fie găsite „de acum înainte”.

170228_gabriel les_BILANT_MAPN_2016_09_INQUAM_PHOTOS_Octav_Ganea
Ministrul Apărării, Gabriel Leș. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

El a făcut această precizare la finalul Reuniunii informale a miniştrilor Apărării din ţările membre UE, care are loc în aceste zile la Bucureşti.

Cred că nu este contextul bun să vorbim despre o astfel de situaţie. Este o chestiune care ţine, până la urmă, de Ministerul Apărării Naţionale, este chestiune strict administrativă. Am aflat acum de această decizie. O să vedem soluţiile pe care o să le avem de acum înainte, discuţiile cu preşedintele”, a spus Gabriel Leş, citat de Agerpres.

Curtea de Apel Bucureşti a admis joi o cerere depusă de Ministerul Apărării Naţionale prin care se solicită suspendarea decretului semnat de preşedintele Klaus Iohannis prin care a fost prelungit mandatul şefului SMAp, generalul Nicolae Ciucă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri