Cine este judecătorul care a decis suspendarea decretului prin care a fost prelungit mandatul şefului Armatei

Data publicării:
nicolae ciuca - 170420_SMARDAN_02_INQUAM_PHOTOS_Octav_Ganea
Foto: INQUAM_Octav Ganea
Controversele create în jurul funcţiei de şef al Statului Major General (SMG) au cunoscut, joi, un nou episod. Curtea de Apel București (CAB) a admis cererea ministerului Apărării și a suspendat decizia președintelui Klaus Iohannis prin care se prelungea cu un an mandatul fostului șef al Statului Major la cârma Armatei, decizia venind în ziua în care se află la Bucureşti secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg. Situaţia şefului SMG, generalul Nicolae Ciucă, pe care PSD doreşte să îl schimbe din funcţie, a stârnit de la bun început preocupări majore în rândul aliaţilor.
Magistratul Vasile Bîcu este cunoscut la Curtea de Apel București drept un apropiat al judecătoarelor Lia Savonea și Alina Ghica. Savonea este considerată a avea legături cu zona PSD, iar presa a scris de-a lungul timpului şi despre relaţia soţului ei cu fostul senator PSD Cătălin Voicu. În decembrie, Lia Savonea a devenit preşedinta CSM.
Alina Ghica este magistratul care a intrat în ultimul moment în completul care a judecat dosarul privind anularea hotărârii colegiului de conducere al ICCJ referitoare la constituirea completurilor de 5 judecatori și anularea parțiala a prejudiciului in dosarul Teldrum. Un dosar de interes major pentru liderul PSD, Liviu Dragnea, şi în care completul din care a făcut parte Ghica i-a dat câştig de cauză lui Dragnea.
Iniţial, din completul care a judecat cauza de interes pentru Liviu Dragnea, trebuia să facă parte judecătorul Vasile Bîcu. Însă acesta din urmă și-a luat subit două zile de concediu înaintea ședinței de judecată, fiind astfel înlocuit de Alina Ghica (Detalii AICI).
În 12 februarie se va judeca  un al doilea proces, cel în care Ministerul Apărării Naţionale solicită suspendarea şi anularea decretului semnat de preşedintele Klaus Iohannis prin care a fost prelungit mandatul şefului Statului Major al Apărării (SMAp), generalul Nicolae Ciucă. (Detalii AICI)
 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri