Care este starea celor şase pacienţi transferaţi la Iași după incendiul de la Spitalul județean Neamţ

Data publicării:
Pompier la geamul unității ATI a Spitalului Județean Piatra Neamț unde a izbucnit un incendiu la 14 noiembrie 2020.
Pompier la geamul unității ATI a Spitalului Județean Piatra Neamț unde a izbucnit un incendiu la 14 noiembrie 2020. Foto: Inquam Photos/tvmneamt.ro/Flavius Corfu

Starea celor şase pacienţi COVID-19 transferaţi la Spitalul Mobil Leţcani în urma incendiului de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piatra Neamţ este gravă, a anunțat luni managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, dr. Carmen Dorobăţ.

"Până în momentul de faţă, cei şase pacienţi care au venit de la Spitalul Judeţean Neamţ, din nefericire, îşi păstrează aceeaşi stare generală gravă. Sperăm că toate strădaniile noastre nu sunt în zadar. Nu întotdeauna rezultatul final depinde de aportul nostru medical, ci trebuie să ajute şi organismul în care există boala respectivă", a declarat dr. Carmen Dorobăţ, citată de Agerpres.

Potrivit sursei citate, trei dintre cei şase pacienţi transferanţi de la Neamţ din cauza incendiului de sâmbătă seara sunt în stare mai gravă. Aceşti pacienţi nu au leziuni în urma unor arsuri.

Zece pacienți care erau bolnavi de COVID și erau intubați au decedat după ce un incendiu a izbucnit sâmbătă după-amiază la Secția ATI din incinta Spitalului Județean Piatra Neamț, potrivit celui mai nou bilanț. Alte șapte persoane, între care un medic care a suferit arsuri extinse, sunt în stare gravă. Încă trei cadre medicale - un medic și două asistente - au primit îngrijiri pentru arsuri, dar starea lor este mai bună și nu necesită internare.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri