Ce spune managerul Spitalului de Boli Infecțioase despre imaginile dezolante

Data publicării:
Spitalul de Boli Infectioase V. Babes Timisoara- foto Facebook Anamaria Czap (1)
Foto: Anamaria Czap

Imagini dezolante din Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara, cu pereţi scorojiţi, mobilier ruginit sau cearşafuri în ferestre, au ajuns virale pe reţelele de socializare (detalii aici). Managerul spitalului a declarat însă că unitatea medicală se află în renovare şi că imaginile sunt din saloane vechi, care nu au intrat încă în reparaţie.

„Acum este aproape de finalizare lucrarea de reabilitare completă a aripii de pneumologie. Parterul s-a terminat. E complet refăcut. Etajul 1 e pe jumătate finalizat, mai e o jumătate în care încă nu s-a intrat și etajul 2, unde s-au pus geamuri, uși, s-au pus inclusiv fluidele medicale. A mai rămas de făcut zugrăvirea, parchetul și paturile noi”, a spus Voichița Lăzureanu, directorul Spitalului Victor Babeș Timișoara.

Din nefericire sunt condiții improprii, așa cum ați văzut, dar nu avem unde să punem bolnavii. Nu putem să-i programăm să se îmbolnăvească în iulie, după ce se termină lucrările”, a adăugat managerul spitalului.

Despre lenjeria din fotografii, ea a răspuns că „sunt doar vechi, nu sunt murdare. Sunt vechi, nu sunt murdare”.

Întrebată dacă s-ar așeza pe patul respectiv, managerul a avut un moment de tăcere, după care a spus: „Eu știu condițiile de la mine din spital și da, așa sunt condițiile, dar sunt curate. Ele sunt uzate și vechi”.

În continuare, jurnalista Digi24 Roxana Lăzărescu a insistat cu întrebarea, iar Voichița Lăzureanu a răspusn că da, dar dormi într-un pat ca cel din fotografie.

Prezent în studioul Digi24, Vasile Barbu, președintele Asociației Naționale pentru Protecția Pacienților, a intervenit și a spus că el nu ar sta pe acel pat. „Și cred că nici dumneavoastră”, a subliniat el.

Uitați-vă cu atenție la paturi și la jegul de pe frigider. Haideți să fim serioși. Iată cum este organizat un salon, totuși, avem de-a face cu un spital de boli infecțioase”, a mai spus el.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri