Centrul Oncologic SANADOR: servicii integrate pentru diagnosticul și tratamentul cancerului

Data publicării:
Radioterapie Varian Articol sustinut de SANADOR

Cancerul este a doua cauză de mortalitate, la nivel global, după bolile cardiovasculare. Unul din șase decese, în lume, este cauzat de cancer. În acest context, diagnosticarea precisă și tratamentul cu echipamente performante, sub îndrumarea unor specialiști cu experiență vastă și rezultate remacrcabile, sunt esențiale.

Centrul Oncologic SANADOR, cel mai mare centru specializat în diagnosticarea și tratarea cancerului din sistemul medical privat românesc, din punctul de vedere al complexității serviciilor medicale, pune la dispoziția pacienților o gamă complexă de servicii integrate de diagnostic și tratament al cancerului, dar și de urmărire post-terapeutică. Fiecare caz este analizat de o comisie oncologică multidisciplinară (Tumor Board), alcătuită din medici cu experiență și rezultate remarcabile, din domenii complementare: oncologie medicală, radioterapie, chirurgie oncologică, medicină nucleară, radiologie-imagistică medicală, anatomie patologică, nutriție, psihologie etc., după caz.

Comisia multidisciplinară stabilește împreună cu pacientul, pe baza celor mai recente ghiduri și protocoale terapeutice, tratamente personalizate și optimizate, precum și ordinea intervențiilor medicale: tratament oncologic (chimioterapie, terapie biologică, terapie țintită, imunoterapie, hormonoterapie), chirurgie oncologică, radioterapie cu radiații ionizante sau o combinație a acestora.

Pentru că diagnosticarea precisă este foarte importantă pentru tratamentul corect al cancerului, Centrul Oncologic SANADOR deține echipamente de imagistică și medicină nucleară de ultimă generație, cu tehnologii de înaltă performanță. Printre ele se numără:

  • Siemens Symbia Intevo Bold pentru scintigrafie și SPECT-CT, care poate identifica modificări la nivel celular încă din stadiu incipient;

  • Siemens Biograph Horizon 3R pentru PET-CT, cea mai modernă metodă de imagistică nucleară disponibilă în domeniul medical;

  • Computer tomograf Philips Big Bore 4D, primul computer tomograf din lume specializat în radioterapie;

  • Ecograful bk3000 pentru fusion biopsy – permite fuziunea în timp real a imaginii ecografice cu rezultatul RMN multiparametric și astfel pacienții cu suspiciune de cancer de prostată beneficiază de biopsii rapide și țintite.

Echipamentele pentru tratamentul cancerului sunt de asemenea performante și reunesc tehnologii de ultimp generație. Radioterapia externă este realizată cu ajutorul acceleratoarelor Varian TrueBeam STx High Definition și TrueBeam, iar brahiterapia (radioterapia internă) cu echipamentul Varian GammaMedPlus iX. Varian este recunoscut ca lider de piață în producția echipamentelor medicale de radioterapie.

În plus, SANADOR este singurul centru din sectorul medical privat care deține secție dedicată pentru terapia izotopică.

Centrul Oncologic SANADOR este parte integrantă din Spitalul Clinic SANADOR, astfel că oferă pacienților și accesul la infrastructura acestuia: bloc operator la standarde internaționale (fiecare sală de operație este dotată cu plafon cu flux laminar, având grad de asepsie 3–4, asigurând protecție avansată împotriva infecțiilor intraspitalicești), anestezie și terapie intensivă, radiologie și imagistică medicală, compartiment de primiri urgențe (24/24H) cu 18 linii de gardă și flotă proprie de ambulanțe.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri