Detalii despre starea fetiței cu hepatită severă. E încă intubată și ventilată mecanic, dar analizele sunt în ameliorare

Data actualizării: Data publicării:
branula pe mana unui copil aflat pe patul de spital
Starea fetiţei de 5 ani operată la IC Fundeni este în ameliorare, anunță medicii. Foto: Guliver/GettyImages

Starea fetiţei de 5 ani cu hepatită severă, care s-a dovedit a avea boala Wilson, operată la Institutul Clinic Fundeni este „în ameliorare”, stabilă, informează, luni, un comunicat de presă al unităţii medicale. Potrivit sursei citate, pacienta este sedată, „încă intubată şi ventilată mecanic, dar în proces de încercare a desprinderii” de pe aparatul de respiraţie.

Reprezentanţii IC Fundeni afirmă că ficatul pacientei este funcţional, iar analizele sunt în ameliorare.

„Este hemodiafiltrată continuu şi a primit postoperator două şedinţe de plasmafereză terapeutică. Ficatul este funcţional, analizele sunt în ameliorare. Evoluţia lent favorabilă se datorează statusului de denutriţie al pacientei, severităţii bolii hepatice pentru care a necesitat transplant hepatic în urgenţă şi unor infecţii virale din antecedentele recente care au impact imunologic şi hematologic”, afirmă aceeaşi sursă, citată de Agerpres.

Totodată, fetiţa este cu un tratament medicamentos complex, care cuprinde medicaţie imunosupresoare, antibioprofilaxie şi antibioterapie complexă, „primeşte nutriţie enterală şi parenterală” şi sesiuni de kinetoterapie pasivă.

Transplantul hepatic pediatric la fetiţa de 5 ani cu Boala Wilson şi insuficienţă hepatică a fost realizat cu succes în cadrul Şcolii de Chirurgie a Institutului Clinic Fundeni, starea acesteia fiind stabilă, anunţa duminică Ministerul Sănătăţii.

Echipa chirurgicală şi de îngrijire a fost compusă din specialişti de la Institutul Clinic Fundeni şi de la Spitalul de Copii „Grigore Alexandrescu”.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri