Medic de la „Marius Nasta”: Pacientul a venit ca să moară la noi, să ne poată arăta cu degetul

Data actualizării: Data publicării:
ion cordos medic la marius nasta

Încă un pacient a fost ucis de bacteria periculoasă de la Institutul Marius Nasta. Vorbim până acum despre trei morţi. Secţia de terapie intensivă şi blocul operator au fost închise de inspectorii DSP, după ce au constatat că bacteria provenea chiar din spital. Acinetobacter este una dintre cele mai periculoase bacterii specifice spitalelor pentru că atacă organismele cu imunitate scăzută, iar pacienţii infectaţi erau exact în această situaţie.

Beatrice Mahler, managerul Institutui „Marius Nasta”: „Din păcate, trebuie să vă anunț că una dintre paciente a murit în cursul serii, cea de 40 de ani. Acum este în viață pacienta de 78 de ani, se menține greu dar cu stare gravă. Măsura era necesară pentru a asigura condițiile complete de curățenie și de dezinsecție pe secția ATI, blocul operator fiind lângă a fost o consecință a măsurilor pe care DSP le-a impus.”

Ioan Cordoş, şeful secţiei de chirurgie toracică: „Nu au murit de acinetobacter neapărat. Populația asta înțelege, că aici este acinetobacter care umblă prin copaci și sare în cârca pacientului. Nu. La noi vin pacienți foarte gravi. Iar acest acinetobacter, nimeni nu a spus până acum, a fost trimis de la Balș, cu pacient infectat, pentru că la noi a venit să fie tratat pentru infecție respiratorie. Pentru că la noi este cel mai bun centru de tratament pentru insuficiență respiratorie. Asta n-a înțeles lumea. Lumea a înțeles că este acinetobacter. Ce acinetobacter, fraților? Știți ce este ăla? Să explicăm că pacienții vin cu boli grave, peste care... De ce nu punem punctul pe Y? Deci el a venit aici ca să moară la noi și ca să ne poată arăta cu degetul pentru acest acinetobacter pe care l-au adus ei.”

Citește și Vlad Voiculescu: Nu mă miră situația de la Marius Nasta. A primit foarte puține investiții în ultimii ani

Sursa: Digi24, HotNews

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri