Medicul care a renunțat la Anglia pentru a trata pacienții de la Panciu

Data publicării:
medic intors in panciu

Campania Digi24 „Pacient în România” care face radiografia Sănătăţii de la noi vă arată şi partea plină a paharului, atât cât există. În timp ce 3.500 de medici pleacă, în fiecare an, să lucreze în străinătate, alţii se întorc acasă. Un medic a renunţat la Anglia pentru Panciu, orăşel cu nici 10 mii de locuitori, din judeţul Vrancea.

Medicul gastroenterolog Claudia Vasiliu a ales micul spital orăşenesc din Moldova după ce a lucrat doi ani în Marea Britanie. Explică simplu de ce s-a întors.

„Când ești în afară chiar şi lucrurile din ţară par bune, ca să vă amuz mi-era dor şi de gropile de pe străzile din România, ştiu că sună ciudat dar aşa era”, spune Claudia Vasiliu, medic.

Salariul de la Panciu este de trei ori mai mic decât cel din străinătate, dar asta nu o descurajează. Doctoriţa în vârstă de 34 de ani spune că a găsit în Moldova ce şi-a dorit mereu: colegi prietenoşi plus tehnologie de ultimă generaţie.

Eu prefer un orăşel mai mic şi mai liniştit faţă de agitaţia din Capitală. Se pot face lucruri frumoase şi în ţara noastră”, spune Claudia Vasiliu, medic.

Spitalul se poate compara cu spitale mai mari din ţară, da chiar şi cu spitale mai mici din străinătate

Localnicii de la Panciu care vin la cabinetul doctoriţei Vasiliu se consideră norocoşi că s-a întors în ţară.

Spre norocul localnicilor de la Panciu şi al doctoriţei care s-a întors din Anglia ca să îngrijească românii ei, spitalul a fost modernizat şi dotat cu tehnologie modernă. Computerul tomograf, de exemplu, este cel mai bun din tot judeţul Vrancea. Lipsesc însă medicii care să lucreze cu aparatele noi.

„Am mai avea nevoie de un medic chirurg, de un ATI st de un ginecolog şi pe radiologie ne-ar ajuta să mai avem pe altcineva”, spune Silviu Tacu, manager Spitalul Panciu.

La spitalul orăşenesc de la Panciu, unde lucrează doctoriţa care s-a întors din Anglia, sunt arondaţi 40.000 de localnici din zonă, dar primeşte şi pacienţi din Buzău, Galaţi şi Brăila.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri