Mit antivaccinist demontat: Mihaela Anghel, prima persoană vaccinată anti-COVID în România, a rămas însărcinată după ce s-a imunizat

Data actualizării: Data publicării:
Mihaela Anghel, asistentă medicală la Institutul „Matei Balș”, primul român din țară vaccinat anti-COVID.
Mihaela Anghel, asistentă medicală la Institutul „Matei Balș”, a fost prima persoană din România vaccinată anti-COVID. Foto: Facebook/Ro Vaccinare

Unul din miturile cel mai des vehiculate de cei care sunt împotriva vaccinării este demontat din nou de realitate. Mihaela Anghel, asistenta de la  Institutul „Matei Balș” care a fost prima persoană care s-a vaccinat în România împotriva Covid-19, în decembrie 2020, a rămas însărcinată la puțin timp după imunizare și are acum un bebeluș sănătos.

„Cel mai fericit Crăciun!”, a scris Mihaela pe Facebook, în Ajunul Crăciunului.

„Vaccinul m-a protejat atât pe mine, cât și bebelușul, care, în urma vaccinului, are anticorpi”, a declarat Mihaela Anghel într-un interviu pentru gândul.ro.

Și medicii ginecologi recomandă vaccinarea, pentru că studiile arată că există foarte multe cazuri de nașteri premature la femeile care nu s-au vaccinat și au fost infectate în timpul sarcinii.

„Pe rețelele de socializare a apărut o informație potrivit căreia acești anticorpi dezvoltați după vaccin s-ar atașa de placentă ducând la distrugerea placentară și infertilitate. Studiile au demonstrat că acest lucru nu este adevărat și că vaccinarea nu dă infertilitate”, a declarat pentru Digi24 Corina Gică, medic ginecolog. 

„Există studii care au arătat că pacientele care au fost vaccinate au aceeași rată de succes (de a rămâne însărcinate - n.r.) ca pacientele care nu sunt vaccinate și acesta este motivul pentru care noi susținem vaccinarea și nu suntem de acord cu această dezinformare în masă”, a menționat dr. Corina Gică.

„Recent am avut o pacientă și mi-a spus că, din contră, pe grupurile de infertilitate chiar se vorbește de faptul că foarte multe paciente infertile au rămas rapid însărcinate după ce s-au vaccinat”, a adăugat medicul ginecolog.

În schimb, avertizează Corina Gică, pacientele care s-a infectat cu SARS-CoV-2 pe timpul sarcinii au născut cu cel puțin o săptămână mai devreme și multe dintre ele au născut prematur, iar copiii acestora au necesitat susținere în unitățile de terapie intensivă neonatală.

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri