Un bărbat a fugit din spital când a aflat că are COVID-19

Data publicării:
Un bărbat din turda a fugit din spital cand a aflat că are coronavirus
Foto: captură TV

Un bărbat din Turda, județul Cluj, a fugit din spital după ce a aflat s-a infectat cu noul coronavirus. Acesta a fost găsit de polițiști după o zi. Bărbatul a fost internat la Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca.

Surprins de reporter la intrarea în spital, explicațiile bărbatului pentru gestul său sunt lipsite de logică:

- De ce ați fugit din spital?

- Pentru că se vorbea dinainte de a se face testul COVID că eu îl am. Mi-a fost interzis să mă duc la baie.

- Dar nu credeți în virus?

- Cred, dar nu mi se pare normal să-l cunoști dinainte.

Bărbatul a fost ridicat vineri de acasă de polițiștii de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale (SAS), care au purt echipamente de protecție contra infectării cu noul coronavirus.

DSP Cluj va efectua o anchetă epidemiologică la Turda pentru stabilirea contacților bărbatului infectat.

Directorul medical al Spitalului de Urgență din Cluj-Napoca, Adela Golea, a precizat că bărbatul a fost internat în data de 18 august în secția de Cardiologie intervențională, fiind trimis acolo de către medicii de la Spitalul Turda. Pacientul și-a dat acordul pentru a fi testat pentru noul coronavirus.

„Joi dimineață am avut rezultatul, pozitiv, și s-a luat legătura cu Spitalul de Infecțioase pentru transferul pacientului. Acestuia i s-a spus că va fi transferat, dar a devenit agitat și s-a încercat să se ia legătura cu familia. Medicul curant ne-a informat că nici familia nu crede în infecția COVID și că nu sunt de acord să fie transferat, astfel că i s-a dat pacientului un timp de gândire”, a explicat Adela Golea.

În acest interval, bărbatul a plecat din spital fără acordul medicilor, astfel că au fost anunțate DSP Cluj și Poliția.

„Pacientul a plecat cu cateterul venos care putea oricând să fie extras accidental și să se producă o hemoragie care să-i pună viața în pericol”, a menționat Adela Golea.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca a deschis pe numele bărbatului un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Editare web: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri