Seism de 7,3 în Regatul Tonga, în Oceanul Pacific. S-a emis avertizare de tsunami

Data actualizării: Data publicării:
tsunami in Pacific
Alertă de tsunami în insula Tonga după un cutremur de 7,3. Foto: Profimedia Images

Cutremurul a fost anunțat inițial la magnitudinea de 7,9, ulterior a fost revizuit la 7,3. A avut loc la doar 10 kilometri adâncime și a zguduit puternic întreaga insulă din Oceanul Pacific. La scurt timp, autoritățile au emis o alertă de tsunami, iar oamenii au fost sfătuiți să părăsească de urgență zonele joase, informează CNN

Avertizare de tsunami emisă după un cutremur cu magnitudinea de 7,9 în apropiere de Tonga

Regatul Tonga, este o țară insulară independentă și suverană din Oceanul Pacific

Guvernul națiunii insulare Tonga a cerut vineri o evacuare imediată în interior, după ce a spus că este un cutremur cu magnitudinea de 7,9 care a declanșat o avertizare de tsunami.

"Un cutremur puternic a avut loc în apropiere de Tonga și a fost resimțit în întreagul regat. Un tsunami periculos s-ar putea produce în câteva minute", a declarat guvernul într-un comunicat pe site-ul său.

Oamenii au fost sfătuiți să se refugieze de urgență pe dealuri sau la cel puțin nivelul al treilea în clădiri rezistente, iar marinarii

„Marinarii sunt sfătuiți să se deplaseze în adâncurile oceanului, departe de recife”, se spune în comunicatul Guvernului din Tonga.


Valuri tsunami periculoase provocate de cutremur sunt posibile pe o rază de 300 de km de epicentru de-a lungul coastelor Niue şi Tonga, a precizat Centrului de Avertizare pentru Tsunami din Pacific.

Cutremurul a avut loc la o adâncime de 10 kilometri, la aproximativ 200 de kilometri est de orașul Neiafu, pe insula Vava'u.

Serviciul Geologic al Statelor Unite (USGA) a detectat cutremurul la o magnitudine mai mică de 7,3.

Editor : D.D.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri