91% dintre ruși se consideră patrioți. Cum definesc aceștia patriotismul

Data actualizării: Data publicării:
Militari se plimbă în Piața Roșie din Moscova pe 13 februarie 2023.
91% dintre ruși spun că se consideră patrioți. Foto: Profimedia Images

Majoritatea covârșitoare a rușilor spun că sunt patrioți (91%) în timp ce 52% dintre aceștia se consideră "patrioți absoluți" și doar 5% recunosc că nu sunt patrioți deloc, arată un sondaj de opinie dat publicității de agenția rusă de presă TASS.

Potrivit Centrului de Cercetare a Opiniei Pubilce, care a efectuat sondajul, procentul rușilor care se consideră patrioți nu a scăzut niciodată sub 80% în anii în care au fost făcute astfel de studii.

"În toată perioada de monitorizare, respondenții (care se declară patrioți n.r.) nu au scăzut sub 80%, cu cel mai mare procent atins în 2018 - 92%. Aproximativ 5% dintre rușii chestionați nu se consideră patrioți deloc", a transmis Centrul de Cercetare a Opiniei Pubilce.

Cum definesc rușii patriotismul

Întrebați ce înțeleg prin patriotism, 48% dintre respondenți au spus că definița este să acționezi în beneficiul țării.

Aproape 38% dintre respondneți au spus că patriotismul înseamnă să îți aperi țara de orice atac și orice acuzație.

Aproape 32% dintre respondenți au spus că a fi patriot înseamnă să "spui adevărul despre țara ta, indiferent cât de dureros ar fi.

"Opțiunea «a crede că țara ta este mai bună decât alte țări» a fost aleasă de 18% dintre cei chestionați", a precizat Centrul de Cercetare a Opiniei Pubilce.

Editor : D.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri