Sari la conținut

A fost stabilit preţul locuinţelor ANL în 2015. Pot fi cumpărate şi în rate

 

Potrivit legislaţiei în vigoare, valoarea de vânzare a locuinţelor ANL, normele în vigoare deja stabilesc că ea reprezintă valoarea de înlocuire pe metru pătrat multiplicată cu suprafaţa construită efectivă a fiecărei locuinţe, inclusiv cotele indivize aferente fiecărei locuinţe, diminuată cu amortizarea calculată potrivit Normelor metodologice privind reevaluarea şi amortizarea activelor fixe corporale aflate în patrimoniul instituţiilor publice, scrie avocatnet.

Valoarea de înlocuire pe metru pătrat, valabilă în anul 2015, este de 1.691,29 lei/mp inclusiv TVA şi a fost stabilită prin Ordinul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice nr. 373/2015, publicat în Monitorul Oficial nr. 568, din 29 iulie 2015.

La valoarea de vânzare se adaugă comisionul de până la 1% al unităţii prin care se efectuează vânzarea, pentru acoperirea cheltuielilor de publicitate imobiliară efectuate de autorităţile publice locale, care au competenţele legale în stabilirea preţului şi în vânzarea locuinţelor către chiriaşi.

Citeşte mai mult pe avocatnet.