Amenzile primite de patru brăileni după ce au adus injurii poliţiştilor locali pe Facebook

Data publicării:
politia icon politisti

Patru brăileni au fost amendaţi cu sume cuprinse între 500 şi 1.000 de lei, pentru că au adus injurii poliţiştilor locali pe Facebook, se arată într-un comunicat de presă remis miercuri de Poliţia Locală Brăila. 

Popular Smart Phone Apps Of 2016
FOTO: Getty Images

Cei patru bărbaţi, care au fost identificaţi de poliţişti, au vârste cuprinse între 39 şi 55 de ani şi au fost sancţionaţi deoarece au proferat expresii jignitoare şi ameninţări pe reţeaua de socializare, fiind nemulţumiţi de faptul că Poliţia Locală nu îşi face treaba şi că agenţii ar face exces de zel atunci când aplică anumite sancţiuni. 

"Patru brăileni au fost sancţionaţi contravenţional după ce au postat, pe reţeaua de socializare Facebook, expresii jignitoare şi vulgare la adresa Poliţiei Locale Brăila, de natură să lezeze demnitatea şi onoarea acesteia. Astfel, doi dintre brăileni, unul în vârstă de 39 de ani, celălalt în vârstă de 52 de ani, au postat în data de 05.02.2019, injurii la adresa poliţiştilor locali brăileni, cei doi fiind sancţionaţi cu suma de 500 lei, fiecare. Cel de-al treilea bărbat, în vârstă de 41 de ani, a postat în ziua de 20.02.2019 expresii jignitoare - care nu pot fi reproduse - la adresa poliţiştilor locali, fiind sancţionat contravenţional cu suma de 1.000 lei. Cel de-al patrulea bărbat, în vârstă de 55 de ani, a postat, de asemenea, diverse injurii la adresa Poliţiei Locale Brăila, în data de 27.02.2019, fiind sancţionat contravenţional cu suma de 600 lei", se arată în comunicatul citat de Agerpres. 

Poliţia Locală Brăila face precizarea că amenzile au fost aplicate în contextul în care, în baza deciziei instanţelor de judecată româneşti, reţeaua socială Facebook, precum şi conturile deschise pe această platformă reprezintă spaţiu public şi nu privat, iar faptele săvârşite de cei patru bărbaţi încalcă prevederile Legii 61/1991 republicate, reprezentând contravenţii, acestea fiind astfel sancţionate în conformitate. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri