Bolnavi în scaunul cu rotile, umiliţi. Spitalul din Craiova nu are rampă de acces

Data publicării:
spital craiova

Vechea rampă de acces a fost demolată anul trecut când au început lucrările de reabilitare, iar noua rampă nu a fost văzută ca fiind prioritară pentru spital.

O parte din policlinică a fost dată deja în folosinţă, însă bolnavii cu probleme locomotorii nu au cum să ajungă la etaj pentru consultaţiiOamenii sunt nevoiţi să ceară ajutorul brancardierilor care îi duc pe braţe la cabinete.

Conducerea spitalului ridică din umeri şi spune că nu are ce face până când lucrările nu vor fi terminate, adică la sfârşitul anului.

Domnul Ştefan a fost programat pentru o consultaţie la cabinetul de neurologie din policlinica Spitalului de Urgenţă din Craiova. Nu a putut ajunge însă la primul etaj al clădirii pentru că intrarea nu este prevăzută cu rampă pentru persoane cu handicap.

A aşteptat minute bune să fie ajutat, iar până la urmă a fost consultat în unitatea de primiri urgenţe. Nu este însă singurul care trece printr-o asemenea situaţie. De acelaşi calvar se lovesc toţi pacienţii cu probleme locomotorii care trebuie să ajungă în policlinică. Unii sunt duşi pe braţe de familie până la etaj.

Policlinica spitalului din Craiova a intrat în reparaţii anul trecut, iar până acum a fost inaugurată doar o aripă a clinicii. Intrarea principală, unde va fi amenajată rampa pentru persoane cu handicap, nu a fost încă finalizată, iar intrarea secundară, din spatele policlinicii, nu are nici ea rampa de acces.

Soliticăm înţelegere din partea persoanelor cu handicap, iar persoanele care se află în această situaţie pot să apeleze oricând la centrul de primiri urgenţă de unde vor primi ajutor medical pentru a fi transportaţi”, a declarat Dan Tarniţă - director medical SCJU Craiova.

Inspectorii sociali au aflat de situaţia de la Spital de la reporterii Digi24. Măsurile vor fi dure, spun ei.

Riscă chiar o sancţiune între 6.000 şi 12.000 de lei”, a avertizat Cătălin Gheorghe - inspector social.

Intrarea principală unde va fi construită rampa pentru persoane cu handicap va fi disponibilă abia la sfârşitul anului, când ambulatoriul va fi complet renovat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri