Ce se va întâmpla cu locatarii blocului care a ars vineri în București

Data actualizării: Data publicării:
bloc incendiu 2

Locatarii blocului care a fost distrus de un incendiu vineri noaptea vor discuta cu reprezentanţii Primăriei Sectorului 5. Autorităţile au promis că îi vor ajuta cu bani şi că vor căuta soluţii pentru ca oamenii să nu rămână pe străzi.

Locatarii blocului care a ars vineri au mers la Primăria sectorului 5 pentru a discuta cu reprezentanții Direcției de Protecție Socială.

Ei cer să discute direct cu primarul sectorului 5, Daniel Florea, pentru a putea beneficia de acele ajutoare promise de autorități. Mai exact, despre 3.000 de lei pentru fiecare membru de familie și, în plus, de bani pentru rechizite, pentru haine și încălțăminte și, de asemenea, bani pentru chirie pe o perioadă de trei ani, în momentul în care își vor găsi un spațiu unde să stea în chirie.

Ajutoare pe care aceștia nu le consideră însă suficiente.

Locatarii blocului stau acum fie, la rude sau la prieteni, fie la căminul liceului „Dumitru Moțoc”, din Capitală.

Vrem să știm ce facem de acum încolo. Ce facem? Unde stăm? Cât o să putem să stăm la acel cămin? Studenții trebuie să înceapă școala. Nu mai putem dormi noaptea, ne trezim, vedem flăcări, fum, avem tot timpul impresia că mirosim a fum”, mărturisește o femeie.

-Nu ați reușit să recuperați nimic?

-Eu, nu, am stat la etajul 4, al treilea apartament, la mine e totul scrum înăuntru. Nu mai avem nicio șansă să mai recuperăm ceva.

 Un incendiu a mistuit, vineri, trei etaje de la un bloc din sectorul 5 al Capitalei. Nouă oameni au primit îngrijiri medicale, dintre care doi, inclusiv un pompier, au ajuns la spital. Focul a fost stins, însă nu se știe, deocamdată, cauza acestuia. Se mai ridică o problema importantă: dacă blocul a fost construit cu toate avizele, dacă dezvoltatorul avea actele necesare și legale pentru a da în folosință apartamentele de acolo. De altfel, mulţi dintre locatarii rămaşi pe drumuri spun că actele nu ar fi fost in regulă și că plăteau rate direct la dezvoltator.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri