Comuna fără poștaș, unde oamenii își caută singuri corespondența

Data actualizării: Data publicării:
comuna fara postas

Poștașul nu mai sună nici măcar o dată într-o comună de lângă Oradea. De o jumătate de an nimeni nu le mai aduce localnicilor corespondența acasă. Așa că oamenii merg la singurul oficiu poștal din zonă și își caută facturile și scrisorile printre miile de plicuri puse în cutii. Șanse ca situația să se schimbe nu sunt: niciun candidat nu s-a prezentat la concursurile pentru ocuparea postului de poștaș. Cel mai probabil din cauza salariilor mici, spun localnicii.

De cel puțin două ori pe săptămână, Vasile Marc merge la oficiul poștal din Sînmartin ca să-și ridice corespondența. Dintre miile de plicuri, încearcă să le găsească pe ale lui.

"- Dumneavoastră personal le căutați acolo în cutii?
- Mă mai ajută și personalul de acolo, dar vă dați seama, dacă acolo pătrund zece persoane odată, pe cine servește primul?", spune bărbatul.

Marţi, Vasile Marc a bătut drumul degeaba, pentru că facturile la utilități nu au fost de găsit. Recunoaște că s-a mai întâmplat ca plicurile lui să se piardă sau să ajungă în alte sate.

"Oamenii când vin și le caută nu sunt așa de atenți. Iau un mănunchi de plicuri și le aruncă în cutia cealaltă și se amestecă. E ceva halucinant, să mă duc să-mi caut corespondența între câteva mii de plicuri. Nu am pomenit nicăieri în lume așa ceva."

Și pensionarii sunt obligați să meargă la oficiul poștal să-și ridice banii sau cupoanele.

"Este infernal pentru că nu putem să primim nimic la timp. Nu primesc cuponul, deci, sub orice critică", este supărată o pensionară din comună.

"Mergem fiecare după ele... Vai şi amar, ne chinuim", se plângă altă localnică.

Situația durează de o jumătate de an, de când poștașul din comună a plecat. Nimeniu nu s-a prezentat la concursul organizat la începutul anului.

"Data trecută nu s-a prezentat nimeni la concurs, acum în jurul datei de 9 martie va mai fi un nou concurs", susţine Cristian Laza, primarul comunei Sînmartin.

"Am înțeles că e salariul foarte mic și din cauza asta nu găsește pe nimeni să angajeze", spune o localnică.

Până la ora difuzării acestui material, reprezentanții Poștei Române nu au oferit un punct de vedere referitor la această situație.

Reporter: Anca Deac
Operator: Gabor Szilagyi

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri