Sari la conținut

Mamă la 12 ani. Fenomenul greu de controlat de către autorităţile din România 

Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Judeţean Buzău, Adriana Bratosin, fata de 12 ani, din localitatea Râmnicelu, a născut spontan, la Maternitatea Buzău, un băieţel cu o greutate de 2.800 de grame, atât mama, cât şi copilul fiind sănătoşi, notează Mediafax.

Fetiţa de 12 ani care a născut în noaptea de Înviere este de etnie romă şi provine dintr-o comunitate unde naşterile în rândul minorelor este un fenomen greu de controlat de către autorităţi.

Potrivit lui Bratosin, au fost anunţate Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului şi Poliţia Buzău, care urmează să ia măsuri în cazul copilei de 12 ani care a născut în Maternitatea Buzău, urmând ca poliţiştii să-l identifice pe tatăl copilului şi să-l tragă la răspundere pentru că a întreţinut raporturi sexuale cu o minoră.

Conform reprezentanţilor Spitalului Judeţean Buzău, în ultima vreme se constată o creştere a naşterilor în rândul minorelor, atât de etnie romă, cât şi în rândul celor care nu fac parte din această etnie. Anul trecut, în Maternitatea Buzău au născut aproape 500 de minore.

Fenomen îngrijorător la Iași: tot mai multe fete devin mame la vârsta copilăriei

Sute de minore instituționalizate au devenit mame

Pe aceeași temă