Nicuşor Dan promite mai mulţi bani instituţiilor culturale independente afectate de pandemia de COVID-19

Data actualizării: Data publicării:
nicusor dan gesticuleaza cu palmele
Primarul Bucureştiului, Nicusor Dan. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, va propune ca o „parte importantă” a bugetului pentru cultură al Primăriei din 2021 să fie acordat instituţiilor culturale independente, în timp ce primăria Bucureştiului va acorda un ajutor de urgenţă pentru sectorul cultural independent afectat de pandemia de COVID-19.

„Voi propune ca o parte importantă a bugetului local dedicat sectorului cultural în 2021 să fie accesibilă instituţiilor culturale independente, prin concursuri de proiecte”, a anunţat primarul Bucureştiului într-o postare publicată pe Facebook.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Consiliul General al Municipiului Bucureşti şi-a dat deja acordul în acest sens.

„În acelaşi timp, Primăria Capitalei va veni curând cu un ajutor de urgenţă pentru sectorul cultural independent, pentru a-l ajuta să treacă peste această perioadă dificilă, cauzată de COVID-19. Exista acordul Consiliului General, aşteptam acordul Comisiei Europene, via Consiliul Concurenţei”, a mai spus Nicuşor Dan.

Primarul Capitalei şi-a exprimat, în acelaşi timp, solidaritatea cu actul cultural din Bucureşti şi adăugat că Primăria stimulează iniţiativa culturală într-un mod deschis şi transparent.

Editor : M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri